Etnografska zbirka Lovrec na Listi zaštićenih kulturnih dobara

Odnedavno je Etnografska zbirka Lovrec koja sadrži sačuvane tradicijske uporabne predmete pretežito iz vinarstva i mlinarstva, uvrštena uz svesrdno zalaganje nadležnog Konzervatorskog zavoda iz Varaždina u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske na Listu zaštićenih kulturnih dobara.

Ovo priznanje Ministarstva kulture poticaj je njihovoj orijentaciji ka kulturnom turizmu čiji je jedan segment i vinski kulturni turizam. Stoga u Etnografskoj zbirci posjetitelji mogu dobiti sažete informacije o kulturno-povijesnom i antropološkom razvoju globalnog, regionalnog i lokalnog vinarstva.

Zbirka se može posjetiti u okviru dogovorenog kušanja vina ili prilikom posebnih aranžmana skraćenih degustacija za studente i učenike završnih razreda srednjih škola.

Već prije formalnog rješenja Ministarstva kulture mnogi strani i domaći posjetitelji prepoznali su njihov rad među kojima je bio i gost Toplica Sveti Martin na Muri, poznati touroperator iz Belgije koji je zapisao:

“Great experience to visit this historical vinyard, including fantastic ‘museum’ and story-telling!” (Reviewed August 27, 2015, tripadvisor)

Kontakti:

Email: info@vino-lovrec.hr
Telefon: 040 830 171
Mobitel: 098 242 778
Više saznajte na linku: http://vino-lovrec.hr/

Preporučeno
Najnovije