Stvari koje upotrebljavamo svaki dan, ali ih ne peremo kako treba

Koliko često perete grudnjak, traperice, čistite madrac?

Vjerojatno ne dovoljno koliko biste trebali, poručuje dizajnerica interijera Nicole Gibbons i donosi savjete kako i koliko često trebamo prati ovih 6 stvari koje upotrebljavamo gotovo svaki dan..

1. Traperice

Traperice su odjevni komad koji rijetko tko pere nakon svakog nošenja. Gibbons tvrdi d aih je potrebno prati svakako nakon tri do četiri nošenja i to na način da ih izvrnemo s unutrašnje strane prije nego ih bacimo u bubanj perilice.

2. Grudnjaci

Isti grudnjak ne biste trebale nositi više od dva dana zaredom, a nakon tri do četiri nošenja grudnjak operite “na ruke”. Nikada grudnjak nemjte stavljati u sušilicu za rublje.

3. Posteljina

Posteljinu treba prati oprati barem jednom tjedno i to u vrućoj vodi kako bi se ubile sve bakterije koje mogu ugroziti zdravlje. Perite ih s čistom teniskom lopticom u periolici rublja, savjetuje Gibbons.

4. Madrac

Madrace je potrebno očistiti svakih šest mjeseci, a to je vjerojatno ono što rijetko tko zaista i radi. Koristite usisavač po površini madraca kako biste usisali sve s površine, a ako na madracima postoje mrlje očistite ih čistom tkaninom i sredstvom za čišćenje ili nekim organskim miksom, poput paste od sode bikarbone koju možete napraviti sami miješajući sodu i vodu.

5. Ručne torbe

Torbice koje upotrebljavamo gotovo svaki dan i u njima nosimo poprilično stvari koje se također gotovo i ne čiste, potrebno je čistiti barem jednom tjedno zbog mnoštva bakterija koje se u njima razvijaju. Torbicu očistite iznutra i izvana, ovisno o materijalu. Ako je moguće, ubacite ih u perilicu rublja.

6. Perilica suđa

Iako je upotrebljavate vrlo često, perilicu za posuđe potrebno je očistiti barem jednom mjesečno kako biste spriječili nastanak gljivica i plijesni. Ulijte u perilicu čašu octa i upalite šraznu perilicu da se očisti unutrašnjost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije