Varaždinske toplice su od 24. do 27. studenog na Danima hrvatskog kulinarstva ugostile najbolje mlade kuhare i slastičare iz hrvatskih srednjih škola. U desetom Kamelija kupu srednjoškolci su se natjecali u kategoriji kuhara i slastičara. Naših dvoje kuhara je s mentorom Krunoslavom Tilošancem sa zadanim namirnicama pripremilo meni od tri slijeda:
1.hladno predjelo (pileći file,pileća jetra,mrkva,panceta)
2.glavno jelo (ramstek s dvije vrste priloga)
3.desert-Tart (košarica od prhkog tijesta punjena bavarskom kremom, kremom od čokolade i na kraju želiranim umakom od mandarine).
…i osvojilo 4. mjesto.
Slastičari su pripremali svečanu novogodišnju tortu. Naša Valerija Detić (3.SKP) je osvojila sjajno 3. mjesto! Ponosni mentor je stručni učitelj Vlado Turek koji je izvedbom, izgledom i okusom torte bio prezadovoljan.
“Ipak…3. mjesto…”, kao da se mentor malko požalio. Ne dolazi u obzir!? Za sjajan rezultat i tortu koju bismo najradije pojeli preko ekrana isprike i jadikovke ne uvažavamo. 🙂 Čestitke svima!