‘Anđeo David’ narušavao red u centru Čakovcu, kriva kemijska supstanca!?

Jučer (srijeda) u kasnim poslijepodnevnim satima u samom centru Čakovca došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Iako se na društvenim mrežama pojavila objava o ‘velikoj drami u Čakovcu’ u kojoj stoji:

‘Pripadnik romske nacionalne manjine je zatočio dvoje malene djece cca 7. godina i djelatnicu Turističkog ureda u samom Turističkom uredu grada Čakovca. Odvijala se prava drama. Djelatnica je počela dozivati pomoć i u taj tren je u pomoć pristigao jedan mladi dečko koji je tog manijaka zadržao do dolaska policije’, na policiji kažu da su njihovi službenici intervenirali na poziv građana i priveli spomenutu osobu u prostorije Policijske postaje Čakovec, a protiv nje slijedi prekršajna prijava prema članku 6. Zakona o narušavanju javnog reda i mira koji glasi: Tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak ili nasilan ili nepristojan način, vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 4.000 do 10.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana.

Naime, kako neslužbeno saznajemo, muškarac je svoj ‘šou’ započeo u jednoj od trgovina u središtu Čakovca, gdje je ‘zaboravio’ platiti predmet koji je uzeo s police trgovine. Nakon ‘ugodnog razgovora’ napustio je trgovinu, u čemu su mu većim dijelom ‘pomogle’ prodavačice i izašao na ulicu (Ulica kralja Tomislava), gdje se u tom trenutku slučajno našlo dvoje malodobne djece, koje je uplašilo njegovo ponašanje i pokušaj komunikacije s obzirom da je, kao što smo već ranije spomenuli najvjerojatnije bio pod utjecajem ‘određenih supstanci’ (što će utvrditi istraga), pa su spas potražili u obližnjem gradskom Turističkom uredu.

No, muškarac je krenuo za njima i pokušao djelatnici Turističkog ureda objasniti da je on zapravo David i da je anđeo, malo kasnije ipak se predomislio i predstavio kao Barack Obama i da su neke od stvari koje se nalaze u uredu zapravo njegove.

S obzirom na to da su djeca bila uplašena, a ona sama nije mogla primiriti ‘anđela’ izašla je iz ureda i zatražila pomoć od slučajnih prolaznika. Jedan od njih nakon toga ušao je u Turistički ured i sklopio krila anđelu Davidu, koji je mirno pričekao dolazak policije i bez otpora se s njima uputio do policijske postaje.

Ovoga puta sve je završilo bez ozbiljnijih posljedica, osim straha koji su preživjele prodavačice, djelatnica Turističkog ureda i dvoje klinaca, no to je bilo ovaj put. Stoga se mnogi s pravom pitaju u kojem to smjeru ide svijet i posebno grad u kojem živimo i neće li možda drugi put to biti nekakav drugi ‘anđeo’ koji neće mirno čekati dolazak policije.

Ono što je zanimljivo, kako smo saznali, je i to da nitko od građana koji su se našli u centru nije ‘osjetio potrebu’ da do dolaska policije pomogne prodavačicama ili djelatnici Turističkog ureda Grada Čakovca, osim jednog mladića, a mnogi su kasnije svoju hrabrost iskazali komentarima (prigodnima, ali i onima malo manje prigodnima i potrebnima) na društvenim mrežama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije