Voli bicikliranje: Bilo kuda Dobriša Habuš s fotićem vozi svuda

>> Voli bicikliranje: Bilo kuda Dobriša Habuš s fotićem vozi svuda

Bilo da se nađete u donjem ili brežnom dijelu Međimruja, Mađarskoj ili Sloveniji postoji velika mogućnost da na cesti sretnete 43-godišnjeg Dobrišu Habuša, tehničara za računalstvo iz Donjeg Kraljevca. On je veliki zaljubljenik u bicikliranje, no nigdje ne putuje bez fotoaparata.

Na svom Facebook profilu, posebice vikendom, redovito objavljuje fotografije sa svakog odredišta kojima otkriva znamenitosti kraja kroz koji prolazi. Prijatelji su ga nazvali ‘putujućim fotoreporterom na biciklu‘. Ispričao nam je kako je bicikl zavolio kao klinac u rodnoj Kotoribi.

– Roditelji su mi kupili dječji, a ja sam brojio godine kada ću moći “zajahati” onaj pravi, veliki – kaže. Već punih 10 godina vozi prave bicikle, one prilagođene zahtjevnim rutama.

Rute su mu doista zahtjevne pa je samo u prvih deset mjeseci ove godine prošao preko 4.000 kilometara što je nešto manje od godišnjeg prosjeka koji mu je 4.500 kilometara. Kako do kraja godine ima nešto manje od dva mjeseca siguran je da će dostići prosjek, a možda s obzirom na lijepo vrijeme i prestići.

Valja dodati kako se u jedan dio toga prosjeka uklapa i njegova suprugaSilvija. Dobriša je jedan od organizatora Župne biciklijade u župi Draškovec, uređuje web stranice Općine Kotoriba te je grafički urednik općinskog informativnog glasila Kotoripski vjesnik.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije