Potpisan ugovor o nastavku izgradnje škole i sportske dvorane u Pribislavcu

>> Potpisan ugovor o nastavku izgradnje škole i sportske dvorane u Pribislavcu

Nakon provedbe postupka javne nabave i zakonskog roka, u kojemu nije bilo žalbi, stvoreni su uvjeti za početak izgradnje objekta Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu sa sportskom dvoranom. Tim povodom međimurski župan Matija Posavec i Miroslav Blažon, direktor i predstavnik izvođača radova Megrad 3B d.o.o., danas su u Maloj vijećnici Međimurske županije potpisali Ugovor o izvođenju radova.

Do sada je za pripremnu projektnu dokumentaciju potrošeno 800.000 kuna, dok je vrijednost prve faze radova procijenjena na nešto više od 5 milijuna kuna koje će podmiriti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta . U ovj, prvoj fazi će se odvijati radovi kojima će se oba objekta staviti pod krov.

Nova škola u Pribislavcu imat će 22 učionice i dvodijelnu sportsku dvoranu čija će izgradnja stajati 11 milijuna kuna, čime će se stvoriti uvjeti za provedbu jednosmjenske nastave, potvrdio je Bruno Matotek,ravnatelj OŠ Vladimira Nazora. Ukupna vrijednost projekta izgradnje škole i pripadajuće sportske dvorane kreće se oko 30 milijuna kuna, kazao je župan Posavec, i istaknuo kako je u dogovoru s Vladom RH, škola u Pribislavcu, jedan od rijetkih projekata čiju obavezu financiranja izgradnje u cijelosti preuzima država.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije