Prvi domaći poraz MRK Čakovec

Čakovečki rukometaši su u sklopu 3. kola II HRL-sjever ugostili prošlogodišnjeg prvoligaša, momčad ‘Ivančice ‘ iz Ivanca i doživjeli prvi poraz na svom terenu od početka svog ligaškog natjecanja i ukupno treći poraz nakon odigrane 43 prvenstvene utakmice.

MRK ‘ČAKOVEC’ – RK ‘IVANEC’ (17:15) 32:34

Prvo poluvrijeme je bilo, za domaću momčad, gotovo savršeno. Borbena obrana, organizirani, disciplinirani napad, atraktivne realizacije i na odmor se odlazi s +2 za Čakovec. U nastavku, međutim, promašeni ‘ziceri’, tehnička pogreška, dvostruko isključenje Čakovčana i Ivanec koristi priliku i prelazi u vodstvo. Do kraja Čakovčani nisu uspjeli preokrenuti rezultat. Dojam je da su domaćini ovoga puta imali najviše problema upravo s obranom, tj. s onim segmentom koji je u prethodne dvije utakmice bio kvalitetniji dio igre.

Pitali smo najodgovornijeg za igru Čakovčana, trenera Sašu Kučeka, što je odlučilo pobjednika u utakmici: ‘Kao u svakoj drugoj utakmici i u bilo kojem sportu – na ishod utječe mnoštvo faktora: činjenica da nismo kapitalizirali odličnu igru u prvom poluvremenu i da smo ostavili protivnika ‘na životu’, tj. razlika je morala biti veća… nekoliko neprisiljenih tehničkih pogrešaka, nerealizirana 2 sedmerca, nekoliko isključenja koje nam je razbilo ritam igre i činjenica da smo trećinu drugog poluvremena igrali s igračem manje, (zato su nas i stigli).

Ozljeda Baloga, Horvatić je nastupao bolestan, Krajnera nije bilo, Sklepić također nedostaje, izvanredni Marko Gotal, iskusni premijerligaški vođa gostiju, niz individualnih loših izvedbi mojih igrača, prvenstveno u obrani, nepostojanje homogenosti momčadi i timskog duha, nedostatak sportske sreće… sve su to razlozi ovog poraza.

Ali ako iz poraza možete izvući pouke i kvalitetne zaključke, uočiti što se i kako treba popraviti, na čemu treba raditi, tko, gdje, što, može ili ne može, onda vrijedi platiti tu cijenu, jer pobjeda, pa i minimalna ‘zamaže oči i ‘pokrije’ puno toga što nije dobro… Krenuli smo od nule, puno je već napravljeno, ali smo svjesni da je to tek početak procesa stvaranja momčadi i respektabilnog kluba i da je pred nama dug i težak put kojim optimistično gazimo jer znamo da radimo kvalitetno.’

Sastav MRK ‘Čakovec’: Petek Marko (2), Petek Nikola (3), Belić Mario (2), Zadravec Karlo (5), Balog Igor (1), Hutinec Manuel (3), Horvatić Dario (5), Barić Luka (3), Škrobar Vedran (5), Sermek Luka (3), Toplek Vjeran te vratari Horvat Ivan i Hajdarović Nikola. Trener: Kuček Saša.

Uz zahvale svim gledateljima koji bodre i kad im ide i kad nije tako posebne zahvale iz MRK ‘Čakovec’ upućuju članovima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, udruge koja je novi partner MRK “Čakovec” i s kojima u suradnji pripremaju nekoliko projekata o čemu će javnost biti informirana.

III. HRL-Sjever: MRK “ČAKOVEC 2′ – RK ‘GOLA’ (17:15) 28:35

Drugi sastav MRK Čakovca u sklopu 2. kola III. HRL – Sjever ugostio je ekipu iz RK Gola. Mladići trenera Antonia Anđela prvo su poluvrijeme pružili sjajnu partiju i na odmor se odlazi s +2 za Čakovec. U nastavku, uz dosta tehničkih pogrešaka i nerealiziranih prilika preokret rezultata za konačnih 7 razlike.

Iako rezultat sugerira da su gostujući igrači lako došli do pobjede to nije bilo tako obzirom su igrači domaćina zaista pružili dobar otpor i sigurni smo da će bilo kojem klubu biti teško igrati na gostovanju u Čakovcu. Igranje u drugoj ekipi mladići moraju iskoristit kako bi se još bolje uigrali, uhvatili ritam i jednog dana se priključili prvoj momčadi.

Sastav MRK ‘Čakovec’: Dominik Jambrošić, Jan Vadlja (1), Ivan Mrčela (2), Filip Hudin, Filip Munđar (8), Marko Arambašić (1), Filip Gradiščaj (4), Luka Bašek (7), Bruno Dvanajščak (5) i vratar Lovro Pintarić. Trener: Antonio Anđel

I. HRLDA Sjever – Dječaci 2002./2003.

Dječaci A odigrali su 2. kolo 1.HRLDA Sjever protiv ekipe GRK Varaždina i RK Ivančice iz Ivanca. Utakmice su završile uvjerljivim pobjedama MRK Čakovec – GRK Varaždin 15:8 (9:2) i MRK Čakovec – RK Ivančica Ivanec 21:10 (9:5). Dobar pristup i dobra obrana obilježili su oba susreta.

Sastav MRK ‘Čakovec’: Antonio Bogojević 2, Borna Belović 1, Niko Dering, Fran Golubić 6, Rian Islami 3, Jan Kos 1, David Kovačić, Ilan Mislović 6, Noah Novak 1, Karlo Polanec, Leo Srebrnjak 3, Tin Tompić 7, Vilim Vrbanec 2, Ante Žibek 4, Lovro Vincek,Petar Ovčar,Patrik Hajdarović,Niko Dering,Vilim Trstoglavec, Matej Vurušić,Lovro Braniša, trener: Dario Varga, prof.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije