Lažnom dojavom o požaru kolibe na noge digao vatrogasce i hitnu

Svakog jutra Županijski centar 112 Čakovec i JVP Čakovec šalju dnevna izvješća o zaprimljenim pozivima i intervencijama. Vatrogasci gotovo svakodnevno dobivaju lažne dojave.

Kada se to dogodi, odnosno kada osoba lažno dojavljuje požare ili neke druge dojave, obavještavaju policiju i ona preuzima takve slučajeve na daljnje postupanje. Ističu da se tim brojevima vole poigravati i djeca pa ih zivkaju i zafrkavaju.

Jedan takav slučaj zabilježen je u srijedu, 7. listopada. Naime, U 18:58 sati zaprimili su dojavu kako je u Kuršancu na adresi Varaždinska 6A u kolibi izbio požar. Na intervenciju izlaze četiri vatrogasca s navalnim vozilom, a o požaru su obaviješteni i članovi DVD-a Kuršanec koji se na teren upućuju s navalnim vozilom i troje vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili su da je dojava lažna. Isti dojavitelj je pozvao i vozilo Hitne medicinske pomoći. O lažnoj dojavi vatrogasci su obavijestili policiju gdje su nam rekli da su u tijeku kriminalistička istraživanja oko pronalaska osobe koja je izazvala lažnu uzbunu.

Prijeti mu kaznena prijava i zatvor do tri godine jer u Kaznenom zakonu piše: ‘Tko lažno obavijesti policiju ili drugu javnu službu koja osigurava red ili pruža pomoć o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.’

Stoga apeliramo na neodgovorne pojedince da se ne ‘igraju’ na ovaj način jer to nekoga, kome je pomoć zaista u tom trenutku potrebna, može stajati života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije