Danijel Štefulj s Hannoverom veteranski prvak Njemačke

Juniorska momčad Nedelišća ove sezone cilja na naslov prvaka u prvenstvu, dok je u kupu plan dogurati barem do polufinala. Zbog toga je na mjesto trenera dovedeno jako nogometno ime dobro poznato i van granica Lijepe naše. Danijel Štefulj, danas 42-godišnjak, profesionalnu karijeru započeo je u Varteksu, tamo je u tri i pol sezone upisao 70 nastupa i postigao četiri pogotka.

1996. godine prelazi u zagrebačku Croatiju za koju je nastupio 37 puta uz tri pogotka, kratko vrijeme proveo je na posudbi u Slaven Belupu gdje upisuje 11 nastupa i postiže jedan pogodak. Dobrim partijama u hrvatskom nogometu otisnuo se u inozemstvo, u njemački Hannover 96 kojeg je tada trenirao Branko Ivanković.

Tamo je odigrao četiri sezone te im pomogao u promociji u elitni rang njemačkog nogometa, Bundesligu. U te je četiri sezone sakupio ukupno 130 nastupa i postigao 15 zgoditaka. Nakon toga je poslan na posudbu u Nürnberg. U Nürnbergu je nastupio u 16 utakmica te postigao dva pogotka. Njima je također pomogao pri plasmanu u Bundesligu.

Nakon Nürnberga zadržao se u drugoligaškom natjecanju, potpisao je ugovor s Paderbornom. U sezonu i pol je odigrao samo jednu utakmicu te se odlučuje na odlazak na posudbu u niželigaša Rot-Weiss Essen. U sezonu i pol je odigrao ukupno 10 utakmica, ali im je svojim iskustvom pomogao u promociji za drugoligaško društvo.

Nakon inozemnih avantura po Njemačkoj 2007. godine se s 34 godine na leđima odlučuje za povratak u Hrvatsku. Prelazi u redove Međimurje i u 1. HNL upisuje 21 nastup uz dva pogotka. Što se tiče reprezentacije, nastupao je za mladu vrstu tri godine te ubilježio četiri nastupa. Za A reprezentaciju je nastupio 1996. u dva navrata, u prijateljskim utakmicama protiv Poljske i Mađarske.

Ove godine na poziv kluba iz Hannovera ponovo odlazi u Njemačku i nastupa na U-40 Cupu, veteranskoj završnici Njemačkog nogometnog saveza. Turnir se održao 19. i 20. rujna, grupnu fazu Hannover završava s tri pobjede, jednim remijem i bez poraza s gol-razlikom 4:0. U polufinalu su s 3:2 bolji od Fehlheim/Lorscha, dok su u finalu s minimalnih 1:0 pobijedili Westfaliu Herne i proslavili naslov prvaka! Vjerujemo kako će Štefulj na kraju sezone i s juniorima Nedelišća imati razloga za zadovoljstvo, donosi portal NK Nedelišće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije