Službeno očitovanje NK Bratstvo Jurovec

Službeno očitovanje NK Bratstvo Jurovec na članak “Pravo lice Damira Aldića u gostujućoj pobjedi Pobjede” koji je objavljen na Vašem portalu.

Nakon objave članka na vašem portalu nismo mogli ostati ravnodušni , te Vama i čitavoj međimurskoj javnosti želimo prikazati drugu stranu priče odnosno pravu istinu o nedjeljnom derbiju.

Utakmica je počela, kako priliči pravom derbiju s puno borbenosti, žara i šansi za pogotke s obje strane. Na samom početku gostujuća klupa pokazala je puno nervoze pri čemu su na svaku sučevu odluku negodovali povicima i psovkama. Glavni sudac je u nekoliko navrata upozoravao gostujuće službene osobe. Kako se vrijeđanje i glasno negodovanje i dalje nastavilo, glavni sudac izdao je povišenim tonom zadnje upozorenje te je jasno dao do znanja da takvo ponašanje neće tolerirati te da će u slučaju nastavka takvog ponašanja slijediti sankcije.

Ne želimo se spuštati na nivo javnog komentiranja sučevih odluka, ali smatramo da je sudačka trojka svoj zadatak u ovom derbiju obavila kvalitetno.

A odgovor na sam naslov članka sudac Damir Aldić pokazao je u 65. minuti kada je došlo do sudara gostujućeg vratara i našeg napadača pri čemu je od siline udarca naš igrač pao, ostao bez svijesti i nije disao. Glavni sudac je promptno i sabrano priskočio i sa stručnim pružanjem prve pomoći zajedno s domaćim službenim osobama uspio u namjeri te je igraču nakon par minuta vraćeno disanje i svijest. Start golmana u spomenutoj situaciji desio se na otprilike 14 metara pri čemu je gostujući vratar s očitom namjerom divljački koljenima ušao u našeg igrača u predjelu prsnog koša koji je stajao i čekao ubačenu loptu.

Igrač je nakon petnaestak minuta s terena prebačen u vozilo i prevezen u bolnicu s teškim ozljedama, dok je gostujući igrač s ¨napuknutim rebrima¨ popio još pokoju po završetku utakmice i sudjelovao u planiranom provociranju glavnog suca utakmice od strane gostujućih službenih osoba. Također moramo spomenuti da su nakon grubog starta golmana na našeg napadača, njihovi igrači pokazali lice koje je njihova klupa pokazivala čitavu utakmicu te su dok se naš igrač borio za život negodovali, ismijavali publiku i provocirali naše igrače.

Kako imamo saznanja da je čitava utakmica snimana, javno pozivamo NK Pobjeda da dostave video zapis nadležnim tijelima Međimurskog nogometnog saveza kako bi isti imali pravu sliku o odličnom derbiju.

Vjerujemo da će se međimurska javnost složiti s činjenicom da nam rezultat više nije bio ni bitan nakon teške ozljede našeg igrača.

Žao nam je što je crnu mrlju na derbi ostavila uprava kluba NK Pobjeda javnim iznošenjem neistinitih činjenica, a i sam javni nastup ovakvog oblika pokazuje svu sliku rukovodećih ljudi u njihovom klubu, koji nam je otprije poznat po neprimjerenom ponašanju. Jedan od primjera – utakmica pionira U12 u Hrašćanu prije nekoliko godina kada smo osvojili naslov prvaka naša djeca su nakon utakmice jedva izvukla živu glavu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se sudačkoj trojki i delegatu, a posebice Damiru Aldiću na nesebičnoj i stručnoj pomoći unesrećenom igraču.

Uprava NK Bratstvo Jurovec

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije