Stalno se ispričavate i izgovarate to ‘nesretno: oprosti’?

Istraživanja pokazuju da se neki ljudi previše ispričavaju za sve, za ono što rade, za ono što kažu, zbog načina svog odijevanja, zbog onoga što vole i ne vole.

Jedan od najčešćih razloga zašto se žene ispričavaju je riječ o ljubavi, vezama, odnosima i izlascima. Ako ste “single” onda zasigurno izlazite i onda osjećate neku krivnju jer ste izašli s “previše muškaraca”. Pa imate potrebu opravdat sebe sebi i sebe drugima pa ćete se ispričavati. Nemojte.

Možete biti solo i izlaziti s mnogima, ali i ne morate i nemojte se ispričavati ako ste odlučili i biti solo, a drugi vas ispituju i propitkuju zašto niste u vezi. Vaš život je vaša odluka.

Karijera prije braka

Ako ste perfekcionist ili karijerist te želite izgraditi karijeru prije nego se upustite u brak, nemojte se zbog toga ikome ispričavati. To je nešto što vi želite i živite život kakav vama odgovara. Nema potrebe za isprikama zbog toga. Niti detaljnijih pojašnjavanja.

Zarađujete više

U društvu u kojem se nameće da je muškarac taj koji bi trebao skrbiti za obitelj možete biti u situaciji da osjetite krivnju zbog toga što je vaš bankovni račun deblji od računa vašeg partnera. Zar je bitno, zaista?

Izgled

Ako se vi osjećate dobro u svojoj koži nije bitno što će drugi misliti ili reći, a vi se zbog svojih nekoliko kilograma viška ili manjka ne trebate ispričavati niti opravdavati. Ako vam ta vlastita slika ne “sjeda” kada se pogledate u ogledalo, napravite nešto na tom pitanju, ali nemojte se nikome opravdavati. Vi znate svoje razloge. I nije bitno kako će vas drugi doživjeti nego kako vi sami gledate na sebe.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije