Srednja škola Prelog kreće u Europu

Srednja škola Prelog je vrlo uspješna u provođenju europskih projekata. Agencija za mobilnost i programe EU u lipnju ove godine dodijelila nam je sredstva za projektgo 4eXperience u vrijednosti 86.162.00 Eura.

Jasno nam je da je naša odgovornost u realizaciji projekta proporcionalna ovom lijepom iznosu i za sad, prema riječima koordinatorica Kristine Jančec i Jelene Bartolić, sve ide po planu.

Projekt je namijenjen mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Drugim riječima, 40 će se naših učenika uz pratnju 6 profesora iskušati u praktičnom radu u 4 europske zemlje:

Moravske Toplice, Slovenija
Lycée Professionnel Jean Capelle, Bergerac, Francuska
Barkava Professional Secondary school, Madona, Latvija
Kroatische Wirtschaftvereinigung e.V (KWVD)/Hrvatski gospodarski savez, Frankfurt, Njemačka.

Učenici će stručnu praksu od 80 radnih sati obavljati u navedenim partnerskim tvrtkama.

Prošlog su tjedna u našoj školi održane tri pripremne radionice za učenike koji se planiraju prijaviti na projekt. Prema očekivanju, zainteresirano je stotinjak učenika! Kako i ne bi kad im je omogućena prilika za usavršavanje profesionalnih vještina i stranog jezika, prilika za upoznavanje društvene i kulturne raznolikosti te stvaranje prilika za konkurentnost na (europskom) tržištu rada!

Veselimo se međunarodnoj suradnji a svim učenicima koji uđu u projekt želimo puno odvažnosti i snalažljivosti u profesionalnom i društvenom kontekstu te da spremno svoja novostečena znanja i iskustva prenesu svojim kolegama i profesorima kad se vrate.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije