Što sve nudi Suzuki Vitara za 140.000 kn? Mali ulog, velika dobit!

Često možemo čuti kako su današnji automobili preskupi, kako u konačnici malo toga nude u odnosu na svoje prethodnike ili kako je sva napredna tehnologija u pravilu na skupim i nedostižnim listama dodatne opreme. Odgovor na ovakve tvrdnje potražili smo u četvrtom najprodavanijem modelu u Hrvatskoj u mjesecu kolovozu.

Suzukijevoj Vitari od koje se “libling” nacije VW Golf bolje prodao u samo jednom jedinom primjerku. Međutim, ono što još više ističe Vitaru kao idealnog kandidata jest činjenica da je riječ o modelu koji u pravilu kupuje fizičke osobe, za razliku od ostalih modela pri vrhu čiji se prodajni udjeli nerijetko oslanjaju na flotne prodaje. Kao zadani okvir, cijenu pozicioniramo na oko 140 tisuća kuna. – piše Automotosport.

U tom je rangu, uz malo pregovaranja, a u praksi već ulaskom u salon, dostupan 1,6-litreni benzinac s paketom opreme Elegance (GLX). Vitara pritom nije raskošna poput Superba, ali unutar 418 cm dužine nudi sasvim solidnu količinu prostora za četiri osobe, prtljažnik na razini spomenutog Golfa (375/1120 l) te gotovo 19 cm odmaka od tla za sva terensko/gradska planinarenja.

Tko želi pogon na sva četiri kotača uvijek može odabrati opciju AllGrip i slabiji paket za otprilike istu sumu. Navodi o “preteškim” novim modelima također ne vrijede, jer se masa od nepunih 1100 kg (koliko teže prosječni gradski modelu poput Clija ili Pola) pretače u 11,5 sekundi do stotke i maksimalnih 180 km/h.

Uz skromnu prosječnu potrošnju od samo 6,3, litre, jasno je zašto ovaj motor spada u sami vrh benzinca bez turbopunjača.

Modeli poput Suzuki Vitare govore da ne morate voziti veliki Audi/BMW/Mercedes da bi uživali u blagodatima napredne tehnologije.

Želite li pogledati ili provozati Novu Vitaru?

Dođite u Auto centar Baumgartner, Braće Graner 2, Čakovec, tel.: 040 328 007, www.baumgartner.hr

Preporučeno
Najnovije