FOTO: Fljojsari i Čarli je zakon slavili na sedmoj Dravskoj regati

>> FOTO: Fljojsari i Čarli je zakon slavili na sedmoj Dravskoj regati

Čak četrneaest ekipa u muškoj, što je dosadašnji rekord, i četiri u ženskoj kategoriji našlo se na startu ovogodišnje Dravske regate koja je u nedjelju, 23. kolovoza održana na kanalu HE Dubrava. Veslačku utrku sedmu su godinu uspješno organizirali članovi Nautičkog kluba Fljojsar iz Donje Dubrave.

Ovaj jedinstven i nadasve atraktivan događaj svake godine privlači sve veći broj navijača i posjetitelja koji s obale i tamošnjih mostova bodre hrabre veslače. Start muških ekipa bio je kod mosta u blizini Svete Marije, žene su startale kod mosta u blizini Donjeg Vidovca, dok je cilj bio u Donjoj Dubravi kod privezišta za čamce.

Ekipu čine četiri veslača koji u dravskim čamcima trebaju što brže odveslati stazu dugu četiri kilometara (muški), odnosno dva kilometara (žene). U vremenu od 18 minuta i 20 sekundi prvi su, baš kao i prošle godine, na cilj stigli članovi ekipe Fljojsar 1 u sastavu Dominik Miser, Branko i Miroslav Ivančić i Miroslav Horvat.

Druga na cilj s vremenom 20 minuta i 35 sekundi stigla je ekipa Labuda 1, dok je ekipa imena Galebi s vremenom 20 minuta i 50 sekundi bila treća. U ženskoj kategoriji najbolje su bile članice ekipe Čarli je zakon u kojoj su veslale Josipa Dolenec Punčikar, Martina Kos Herc, Jelena Glavak i Marija Klarić. Druge su bile članice Bali tima, dok je teće mjesto pripalo ekipi Dolenec tima.

Natjecatelje i posjetitelje je u ime domaćina pozdravio Darko Punčikar, predsjednik kluba, dok je u ime Općine to učinio načelnik Dražen Miser. Oni su svim sudionicima uručili medalje, a najbolje tri ekipe primile su uz medalje i pehare. Druženje je nastavljeno ispod šatora uz svirku Aquarius benda i ugostiteljsku ponudu Caffe bar Stop. Za sigurnost utrke bili su zaduženi članovi HGSS Stanice Čakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije