U Draškovcu proslava 255. obljetnice zavjeta sv. Roku

U prigodi proslave 255. obljetnice zavjeta sv. Roku, u Draškovcu će se održati bogati duhovni program od 13. do 16. kolovoza. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje na blagdan sv. Roka u nedjelju 16. kolovoza u 11 sati predvodit će pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Na misi će se okupiti mnogobrojni vjernici iz međimurskih župa i okolice. Misi na otvorenome u perivoju sv. Roka prethodit će velika svečana procesija s kipom sv. Roka, a nakon mise uslijedit će ophod oko glavnog crkvenog oltara i štovanje moći sv. Roka.

Trodnevnicu će u župnoj crkvi sv. Roka od 13. do 15. kolovoza s misama u 18 sati voditi fra Josip Župan za župljane na čelu sa župnikom vlč. Matijom Vonićem, Prijatelje sv. Roka i sve zainteresirane vjernike. Kroz tri dana bit će riječ o temama “Zdravlje”, “Zdrava hrana” i “Čudesna ozdravljenja”. Prije mise bit će molitva krunice sv. Roka i Litanija sv. Roka.

U četvrtak 13. kolovoza nakon mise u 19 sati bit će predstavljanje knjige “Dišeča starina” uz prigodan program.

U petak 14. kolovoza nakon mise u 19 sati u Perivoju sv. Roka nastupit će puhački orkestri, a u subotu 15. kolovoza će od 19 sati u crkvi biti koncert klasične glazbe s nastupom zborova.

Na samo Rokovo u nedjelju 16. kolovoza jutarnja misa će biti u 7.30 sati. Priredit će se izložba “Narisani sveti Rok”. U 9 sati misu za bolesnike s blagoslovom predvodi p. Lujo Jeđud. Od 10.40 sati kreće svečana procesija s kipom sv. Roka do prostora euharistijskog slavlja.

Nakon središnje mise u 11 sati bit će blagoslov hodočasnika biciklista, njihovih bicikala, životinja i kruha. U 15 sati u perivoju počinje 9. Festival duhovne glazbe Sveti Rok. Među brojnim su popodnevnim sadržajima i nastup prijatelja KUD-a Sümeg u 17 sati, video-veza s prijateljima sv. Roka u svijetu u 18.30 sati te klanjanje pred Presvetim s mladima iz zajednice Totus tuus od 19 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije