Infrastrukturni problemi u Gospodarskoj zoni Sveti Martin na Muri

Snažan razvoj, popunjavanje i širenje Gospodarske zone Sveti Martin na Muri, stvorio je u njoj određene probleme, osobito kada je u pitanju opterećenje komunalne infrastrukture.

Općinski načelnik Franjo Makovec, kaže kako se u prvom redu otvara problem s električnom strujom, jer postojeći dalekovod Mursko Središće – Železna Gora s kojeg se opskrbljuje svetomartinska Gospodarska zona više ne zadovoljava potrebama. Stoga će HEP, odnosno čakovečka Elektra i zagrebački Končar dogovaraju način da se taj problem što hitnije riješi.

Slijedeći problem je kanalizacija jer se povećava dotok i pritisak vode i potrebna je kvalitetna odvodnja komunalnih i oborinskih voda iz zone. Iz tih razloga će Općina Sveti Martin na Muri inzistirati da se upravo Gospodarska zona prva spoji na budući odvodni sustav Sveti Martin na Muri – Mursko Središće, dok bi se naselja spajala kasnije.

Makovec kaže, a s njime se slažu njegovi suradnici i Općinsko vijeće, da Općina Sveti Martin na Muri mora biti i ostati Lider gospodarstva u ovom dijelu Hrvatske. Da će to tako i biti, govori podatak kako pet – šest novih investitora ovog trenutka čeka na svoje mjesto u Gospodarskoj zoni u kojoj je broj radnika prešao brojku 500.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije