Održana 21. Zlatna strijela Preloga

Streličarski klub “Prelog” bio je domaćin tradicionalnog 21. po redu, međunarodnog streličarskog turnira “Zlatna strijela Preloga” na kojem je nastupilo nešto više od osamdeset streličara iz BiH i Hrvatske. Po izuzetnoj vrućini i žegi, bez daška vjetra, svi streličari uspjeli su otpucati čitav turnir do kraja. Iz streličarskog Kluba “Katarina Zrinski” Čakovec na ovom turniru nastupio je 21 natjecatelj, a osvojili su 16 medalja i čak dvije zlatne strijele. I na ovom turniru naši streličari bili su daleko najbrojniji od svih klubova.

U stilu goli luk kategorije dječaka do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Ivan Lukas Posavec. U kategoriji djevojčica do 14 godina zlatnu medalju osvojila je Ananda Marciuš Kovač, dok u juniorskoj kategoriji Mija Mance također osvaja zlatnu medalju.

U stilu složenog luka među kadetima srebrnu medalju osvojio je Izak Feher, a među seniorima Matija Videc zauzeo je 14. mjesto.

U stilu standardnog luka kategorije dječaka do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Vito Ratajec. Među dječacima do 14 godina jako dobro je pucao Jan Miljan koji je uz osvojenu zlatnu medalju postavio i tri nova državna rekorda, a Ian Paska zauzeo je četvrto mjesto. U kategoriji djevojčica do 14 godina zlatnu medalju osvaja Lucija Lesjak, u kategoriji kadeta Bruno Halabarec osvaja također zlatnu medalju isto kao i Stijepan Oehler u kategoriji veterana.

U stilu olimpijskog luka među dječacima do 14 godina srebrnu medalju osvojio je Ivo Maček, dok je u napetoj borbi za treće mjesto Antonio Vuk s jako dobrim zadnjim serijama uspio izboriti brončanu medalju. U kategoriji seniorki zlatnu medalju osvojila je Ana Sever.

Među seniorima zlatnu medalju osvaja Krešimir Štrukelj, treće mjesto i brončanu medalju uspio je izboriti Mladen Kodba, Tihomir Miljan zauzeo je četvrto mjesto, Mario Hegeduš šesto mjesto, a Nenad Rauš zauzeo je sedmo mjesto. Među veteranima i ovaj puta zlatnu medalju osvojio je Mihael Štebih, dok je Božidar Vurušić osvojio brončanu medalju.


Nakon turnirskog dijela po četiri najbolja streličara iz svake kategorije pucali su na jaje za zlatnu strijelu. U raspucavanje za zlatnu strijelu ulaze kategorije kadeta, juniora, seniora i veterana. U stilu olimpijskog luka kao prvoplasirani u finale raspucavanja ušao je Krešimir Štrukelj i s tri pogotka u jaje na 30 metara osvojio je zlatnu strijelu za 2015.

U stilu standardnog luka višestruko iznenađenje priredio je Bruno Halabarec koji je kao kadet uspio ući, kao četvrti, u raspucavanje na jaje. Bruno je hrabrim i sigurnim pucanjem uspio dva puta, na 20 metara, pogoditi jaje i tako osvojiti zlatnu strijelu za 2015.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije