Kotoriba: Vijeće jednoglasno prihvatilo rebalans proračuna

U utorak, 30. lipnja su se po 14. puta sastali članovi Općinskog vijeća Kotoribe i to nakon duljeg vremena u punom sastavu. Svih je 13 vijećnika na toj sjednici svih 9 točaka dnevnog reda jednoglasno podržalo.

Između ostalog na dnevnom redu našle su se prve izmjene i dopune općinskog proračuna za ovu godinu. – Pozdravljam predloženi rebalans jer smatram da se polako svodi u realne okvire – rekao je u uvodu predsjednik OV-a Zoran Radmanić (HDZ) na što je HSS-ov vijećnik Željko Šebestjan rekao kako bi bio red da netko od općinskih čelnika te izmjene i dopune obrazloži.

Učinio je to općinski načelnik Ljubomir Grgec (SDP) rekavši kako će Općina od sada raspolagati s manjim iznosom od planiranog za 2.637.000 kuna pa će tako do kraja godine pokušati dostići 10.509.192 kuna koliko će sada biti njegovi okviri. Razlog smanjenja leži u činjenici kako će izostati kapitalne pomoći iz državnoga proračuna od kojih se najveći dio odnosi na planiranu izgradnju tržnice sa pratećom infrastrukturom pa će realizacija toga plana biti odgođena za neka bolja vremena.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije