Krenula prva faza modernizacije ceste Kotoriba – Goričan

U sklopu održavanja cesta Županijska uprava za ceste Međimurske županije ovih dana krenula je u modernizaciju dijela lokalne ceste LC 20066 Goričan – Kotoriba.

Radove u duljini od 510 metara, na izlazu iz Goričana do poslovne zone, izvodi tvrtka Pavlic – asfalt – beton iz Goričana, dok radove na izlazu iz Kotoribe u dužini od 500 metara izvodi čakovečka Tegra. Modernizaciju financira ŽUC.

Međutim nisu to jedini radovi koji se ovih dana odvijaju na području kotoripske općine. Uređuje se prilaz na groblje koji će se asfaltirati i postaviti rubnici. Vrijednost radova je 51 tisuću kuna, a plaća ih Općina Kotoriba. Završava se i posljednja faza izgradnja kanalizacijeske mreže.

Tako izgradnjom iste u ulicama Zelengaj, Ljudevita Gaja, Vladimira Nazora i Ulici bana Jelačića sva domaćinstva imaju mogućnost priključka na kanalizaciju. Ukupna vrijednost radova za sve navedene ulice je nešto malo više od 2 milijuna kuna i zajednički ih financiraju Hrvatske vode, Međimurske vode i Općina Kotoriba.

Ostaje još potreba za izgradnjom kanalizacije u novoj “Poduzetničkoj zoni Jug” na ulazu u Kotoribu te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji je određena lokacija kod Donje Dubrave kao zajedničkog uređaja za sve donjomeđimurske općine. U Općini napominju da ove godine planiraju kraju privesti adaptaciju mrtvačnice i krenuti u uređenje Kolodvorske ulice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije