Oglasili se djelatnici Express-toursa: Račun je u blokadi, a šef je nestao

Jučer je našim krajem odjeknula vijest o novoj međimurskoj aferi. Otkrili smo da je propalo maturalno putovanje za tridesetak učenika OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice i 60 učenika OŠ Donja Dubrava jer agencija Express- tours iz Čakovca nije rezervirala i platila smještaj u hotelima.

Javljaju se i druge škole koje moraju otkazivati planirane višednevne izlete. Unatoč brojnim pokušajima da saznamo što se događa i zašto je to toga došlo, vlasnik agencije nam nije odgovarao na pozive. Zato su cijelog dana zvonili telefoni u agenciji, a i revoltirani roditelji su odlučili osobno otići tamo.

Ponukani slijedom neočekivanih događaja, a radi informiranja javnosti i prije svega roditelja, učenika, učitelja, profesora, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, kao i ostalih oštećenih – prijevoznici, vodiči, hotelske kuće, destinacije, na području Republike Hrvatske, na naš upit oglasili su se djelatnici Putničke agencije Express-tours Čakovec.

“Od početka ovog tjedna, voditelj agencije g. Tihomir Kokolek je otišao u nama nepoznatom pravcu. Budući da je u tijeku poslovna sezona, na naše učestale pozive, a vezano uz poslovanje agencije, izbjegavao je odgovoriti na pitanje kada se vraća i gdje je, da bi se naposljetku u nekoliko navrata javljala govorna pošta na slovenskom i engleskom jeziku. Slijedom toga podnijeta je prijava MUP-u Međimurske županije – Policijska stanica Čakovec.

Također, vezano uz daljnje poslovanje agencije, priopćavamo da su računi Putničke agencije Express-tours iz Čakovca u blokadi. Budući da mi djelatnici agencije, nemamo nikakve ovlasti za odlučivanje, potpisivanje ili poduzimanje bilo kakvih aktivnosti i radnji vezanih uz poslovanje agencije, a u odsutnosti voditelja agencije, jedino što možemo učiniti jest savjetovati sve oštećene u svezi potraživanja, a koja su zagarantirana potpisanim ugovorom o putovanju, odnosno da se ista pokušaju realizirati pravnim putem, kao uostalom i potraživanja nas djelatnika prema agenciji, koji smo bili prisiljeni zatražiti pravnu pomoć, ponavljamo, i za zaštitu svojih prava i potraživanja.

Naglašavamo, svjesni smo i razumijemo opravdani revolt i ogorčenost svih oštećenih, uz veliku ispriku svima, ali ponavljamo, u skladu s našim (ne) ovlastima to je jedino što smijemo i možemo poduzeti. Stoga Vas i ovim putem molimo za razumijevanje ove, svima nama nemile situacije”, stoji u odgovoru koji smo dobili od djelatnika.

U policiji kažu da se rade izvidi jer nije zaprimljena službena prijava, nego su se roditelji pojedinačno raspitivali što im je za činiti u ovakvoj situaciji. Nakon što stigne prijava krenut će se u istragu oko cijele afere.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije