Na MESAP-u 2015. više od dvjesto pedeset izlagača iz Hrvatske i šire regije

Pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske u Nedelišću će se od od 12. do 14.6. 2015. po sedamnaesti put održati međunarodni sajam poduzetništva MESAP 2015.

MESAP je središnji poslovni događaj koji poduzetnicima i obrtnicima, ali i posjetiteljima nudi usluge u rangu regionalnih sajmova europskog tipa. – Za sada je prijavljeno oko dvjesto pedeset izlagača, a još uvijek ima nešto slobodno vanjskog izložbenog prostora, pa prijave još uvijek pristižu, kazao je za eMeđimurje direktor Mesapa Vitomir Kirić. Većina izlagača biti će iz Hrvatske , ali tu su i oni iz Slovenije i Srbije, a nakon dužeg vremena stižu i oni iz Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke. Stoga će , kada je u pitanju broj izlagača sajam biti zasigurno na nivou prošlogodišnjeg.

Program sajma je jednim djelom standardan, nastavlja Kirić. Tako će u petak 12. lipnja biti u 11 sati svečano otvaranje, zatim slijedi podjela diploma vinarima. U poslijepodnevnim satima održat će se radionice koje organizira LAG “Međimurski doli i bregi” uz predstavljanje mjera Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020., te održan koordinacijski sastanak sjeverno hrvatskih LAG-ova.

Na Mesapu će i ove godine biti održana izložba vina i vinarske opreme, malih životinja i Međimurskog konja te održana Međunarodna likovna kolonija umjetnika iz Bosne i Hercegovine , Bugarske , Hrvatske i Srbije. Subotnje poslijepodne rezervirano je za nastup “Seljačke sloge” i Mažoretkinja iz Nedelišća. U nedjeljnom dijelu programa predstavit će se i članovi Oldtimer kluba Međimurje s izložbom starih vozila kao i Steyr klub Kog ( Slovenija ) izložbom starih traktora Steyr, dok će se za dobru zabavu brinuti tamburaški sastav Begini.

Spomenimo i to da će se na MESAP-u tradicionalno predstaviti i Policijska uprava međimurska. U tri dana održavanja sajma policijski službenici će na informativnom pultu građanima prezentirati uređaje i pomagala koje policija koristi u obavljanju svojih svakodnevnih zadaća, te ih upoznati sa preventivnim aktivnostima policije.

Posjetiteljima sajma bit će predstavljeno i prezentirano novo vozilo “Mobilni preventivni centar policije”, koje je rezultat uspješne bilateralne suradnje između Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, te je kao takav prvi u Republici Hrvatskoj doniran Policijskoj upravi međimurskoj za potrebe rada u području prevencije.

Usprkos gospodarskoj situaciji MESAP ide dalje

Mesap u svakom slučaju ide dalje, kazao je direktor Kirić. Nije jednostavno, jer gospodarska situacija je takva kakva je , teška, što nam je svima poznato, no ima naznaka oporavka. To će se sigurno odraziti na iduće sajmove, jer već su uspostavljeni novi kontakti s Komorama u Srbiji i Bosni i Hercegovini jer želimo da idući Mesap u lipnju 2016. bude još jači, s puno više izlagača i vjerujem da će se to sigurno ostvariti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije