FOTO: Završen projekt Program zdravog života u Općini Dekanovec

>> FOTO: Završen projekt Program zdravog života u Općini Dekanovec

Program je proveden u okviru ACTION-FOR-HEALTH projekta sufinanciranog od strane Europske unije, a već je proveden u Općini Donja Dubrava. Nastavak je implementacije Strateškog plana za unapređenje zdravlja i smanjivanje nejednakosti u zdravlju u Međimurskoj županiji. U Dekanovcu su ostvareni iznimni rezultati, poglavito o brojnosti polaznika i njihovim redovitim dolascima na susrete

Od 28. veljače do sredine svibnja ove godine u Dekanovcu je proveden “Program zdravog života“, kojeg su zajednički sproveli Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Općina Dekanovec uz financijsku potporu hrvatskog Ministarstva zdravlja.

Rezultate provedbe programa jučer su u Dekanovcu na Konferenciji za novinare predstavili doktorice medicine Marina Payerl-Pal, Renata Kutnjak Kiš, Diana Uvodić-Đurić i općinski načelnik Ivan Hajdarović.

Rečeno je kako je program u potpunosti uspio, a osnovni cilj mu je bio promicanje zdravog stila života te unapređenje prevencije, ranog otkrivanja, praćenje i kontrole nezaraznih bolesti. Održano je 14 predavanja sa 12 sadržajno različitih tema koje je pohađala 131 osoba u dobi od 33 do 83 godine starosti, što je prema riječima organizatora impresivan broj jer je obuhvatio 82 kućanstva što je 36 posto žitelja najmanje međimurske općine.

Nakon konferencije za novinare u Domu kulture prikazan je film o održavanju predavanja i radionica, te su podijeljene zahvalnice i priznanja svim polaznicima, a posebna priznanja i nagrade dobili su suradnici na projektu, općinski načelnik Ivan Hajdarović , te Tanja Krnjak, Tatjana Pintarić, Vlatka Kolarić Deban, Karmenka Tomašić, Veronika Malović Novak i Božica Kovač.

U ime Općine Dekanovec, načelnik Hajdarović, koji je prema riječima organizatora i samih polaznika vrlo zaslužan za održavanje i uspješan završetak akcije, predao zahvalnice doktoricama Payerl Pal, Kutnjak Kiš i Uvodić Đurić, dok su one posebnu zahvalnost za uspjeh programa izrekle kolegici iz Pomurskog zavoda za Javno zdravstvo u Murskoj Soboti, doktorici prim.mr.sc.Branislavi Belović, koja je kazala kako je ovo jedan od najbolje provedenih projekata koje je ona vidjela, a vidjela ih je više od 100 u Sloveniji, te posebnu pohvalu uputila “ekipi” koja je ovaj projekt u Dekanovcu sprovela, kazavši kako su one “suho zlato”.

Polaznici programa su voditeljice i program ocijenili izuzetno visokom ocjenom 4,7 što je školski rečeno petica (5). Jučerašnja svečanost završena je zajedničkim domjenkom sastavljenim od hrane i pića pripremljenih od prirodnih i zdravih namirnica i sastojaka te druženjem svih sudionika. Želja polaznika ovog programa je da se on nastavi novim temama, što će i biti ostvareno, ako bude sredstava, jer ekipa i volja postoje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije