Timu Sveučilišta u Zagrebu srebrna medalja

Na finalu svjetskog studentskog AVM ICPC natjecanja 2015 (Marrakechu, Maroko) hrvatski tim Sveučilišta u Zagrebu osvojio je SREBRNU medalju u programiranju te 7. mjesto u ukupnom poretku u jakoj konkurenciji 128 najjačih sveučilišnih timova iz cijelog svijeta.

U timu su nastupili Stjepan Glavina (iz Preloga), Ivan Katanić i Gustav Matula, svi studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a s njima su putovali i njihovi stručni voditelji doc. dr. sc. Ante Đerek i Goran Žužić, kao i odgovorni voditelj Krešimir Malnar, koji se, kako je Zagreb domaćin Srednjoeuropskog regionalnog studentskog ACM natjecanja u godinama 2015-2017, ovdje nalazi i ulozi Regional Contest Directora, sudjelujući na RCD Symposiumu koji se paralelno održava.

Nastup našeg tima na Finalu ACM ICPC natjecanja organizira Hrvatski savez informatičara, program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Udruge “Mladi informatičari Strahoninca” i “Međimurski informatički klub” Čakovec članice su “Hrvatskog saveza informatičara” te sudjeluju aktivno u radu istog. Spomenimo da je cijeli tim posjetio našu udrugu ove godine (http://www.udruga-mis.hr/posjet-hrvatskih-olimpijaca-udrugama-mik-i-mis/), a shodno našem radu, održavši radionicu vezano uz računalne algoritme za naše najbolje članove.

ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest) najstarije je i najprestižnije natjecanje u algoritamskom programiranju koje se u ovom obliku održava od 1977. godine. Koliko je teško plasirati se među 128 timova koji će nastupiti u finalu govori i podatak da je na regionalnim natjecanjima, nastojeći izboriti plasman u finale, sudjelovalo 38160 studenata s 2534 sveučilišta iz 101 države sa šest kontinenata.

Naš je tim svoje mjesto u finalu osigurao uvjerljivo osvojivši 1. mjesto na Srednjoeuropskom regionalnom studentskom ACM natjecanju koje je od 14. do 16. studenog 2014. održano u Krakowu, Poljska.

Hrvatski savez informatičara sa studentima-informatičarima radi od 1996. godine i ovo je treći put da je jedan tim iz Hrvatske izborio plasman na Finale ACM ICPC natjecanja. Prvi je put to bilo 2008. godine kada je u Kanadi naš tim u sastavu Igor Čanadi, Luka Kalinovčić i Lovro Pužar osvojio srebrnu medalju, a drugi puta prošle godine u Rusiji tim u sastavu Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Goran Žužić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije