U Gimnaziji održana radionica o humanosti i demokraciji

>> U Gimnaziji održana radionica o humanosti i demokraciji

Ove školske godine Gimnazija Josipa Slavenskog u Čakovcu uključila se u Projekt Stohrenschule – program filozofskih aktivnosti i radionica u sklopu kojeg se proučavaju pitanja ljudskih vrijednosti u kontekstu života. U sklopu projekta, koji vodi profesorica filozofije Željka Lilek Blagus, izvode se aktivnosti i radionice na teme kao što su ljepota, vrlina, dobrota, sreća, prijateljstvo, pravda i obrađuju se srodne teme kao što su identitet, društvo i znanje.

Ova je druga po redu provedena radionica na temu “Humanost i demokracija: filozofija kao metoda obrazovanja mladih za ljudska prava i odgovorno građanstvo”. Učenici su promišljali o postavljenim pitanjima i problemima te su vlastitim zalaganjem i istraživanjem u raznim vrstama zadataka tražili odgovore na određenu temu.

Radionice obuhvaćaju različite medije poput dramskih, likovnih, kao i vježbe koncentracije i “otkrivanja”. Aktivnosti su usmjerene na poticanje poduzetničkog učenja, samostalnog mišljenja i istraživanja. Na slikama je prikazana jedna od aktivnosti u kojima su učenici zajedno promišljali i tražili odgovore.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije