Željko Golik: “Zrinski je najgledanija prvoligaška ekipa”

Nakon posljednjeg kola Prve hrvatske rukometne lige za žene zamolili smo trenera Željka Golika za osvrt na odigrano prvenstvo:

“Nakon što je ŽRK Zrinski tri godine za redom osvajao naslov prvaka Hrvatske u mlađe kadetskom i kadetskom uzrastu redovito je nastupao u seniorskom natjecanju gdje je dva puta za redom osvojen naslov prvaka druge seniorske lige sjever za žene prošle godine ostvaren je plasman u najviši rukometni rang za žene u Hrvatskoj, a to je Prva hrvatska rukometna liga.



Mora se napomenuti da je taj uspjeh ostvaren s igračicmama KADETSKOG uzrasta, a to su igračice rođene 1996. godište i mlađe. S tako mladom ekipom se stratalo u prvu prvoligašku sezonu gdje je naš klub zbog mladosti ekipe na početku sezone bio označen kao prvi favorit za ispadanje iz prve lige s komentarima, ako osvojite koji bod u prvenstvu, to će biti prvorazredno iznenađenje.



Ženski rukometni klub ne da je u prvenstvu ostvario jednu pobjedu nego je na kraju prvenstva osvojeno 16 bodova i samim time je ostvaren izuzetan uspjeh opstanak u elitnom društvu. Mora se još jednom napomenuti da nikada nitko od postojanja Hrvatske i formiranja prve lige nitko nije igrao prvu ligu s tako mladom ekipom (svaka ekipa ima u sastavu više iskusnijih i starijih igračica), a Zrinskice su startale u ligi s prosjekom ispod sedamnaest godina.



Taj rezultat možemo nazvati kao prvorazredno iznenađenje za sve koji prate sport pogotovo rukomet. U svojim redovima na kontu odličnih rezultata Zrinski ima pet juniorski reprezentativki Hrvatske – Stelu Posavec, Paulu Posavec, Enu Zagorščak, Anu Krmpotić i Doroteu Prevendar što je priznanje za sav uloženi trud tijekom čitave sezone.



Osim prve ekipe u Zrinskom se radi sa još šest selekcija (1998.godište i mlađe, 2000. godište i mlađe, 2002 .godište i mlađe, 2004. godište i mlađe i mini rukomet 2006.godište i mlađe) i sve ekipe se redovito natječu u natjecanjima u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza.



Sada je na redu rezime čitave sezone i već sada se uveliko razmišlja kako i s kojim kadrom ući u sezonu 2015/2016, a isto tako se radi na poboljšanju financijske konstrukcije jer ovako veliki pogon iziskuje isto tako i velika financijska sredstva.



Još jednom mora se pohvaliti sve članove kluba od igračica, uprave, stručnog osoblja, roditelja i naravno našu vjernu publika koja nam je uveliko pomogla da se ostvari ovaj hvale vrijedan uspjeh. Zrinski je najgledanija ekipa 1. Hrvatske rukometne lige za žene.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije