U Prelogu podijeljeni pokali županijskih stolnoteniskih liga

>> U Prelogu podijeljeni pokali županijskih stolnoteniskih liga

U subotu je Prelog doslovno bio centar međimurskoga stolnog tenisa, jer su, nakon prije podne odigranoga kadetskog turnira, poslije podne u dvorani vatrogasnoga doma najboljim ekipama županijskih liga podijeljeni pokali Međimurskih novina, čije ime su lige nosile u ovoj sezoni. Predsjednik kluba organizatora Vinko Samardžija i predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robert Mikac, na početku su pozdravili nazočne, a Mikac se domaćinu zahvalio na gostoprimstvu i dobroj organizaciji turnira i svečanosti. Zatim je minutom šutnje odana počast preminulima od prošlogodišnjega takvog druženja – višegodišnjem predsjedniku Međimurskoga stolnoteniskog saveza i STK Putjana Tihomiru Vidoviću, igraču Hodošana Filipu Bergovcu i igraču Šenkovca Damiru Debanu.

U svojemu izvješću voditelj liga Franjo Flac naglasio je da je sezona 2014./2015. sa 73 ekipe i 449 njihovih članova, od čega 35 igračica, ponovo bila rekordna te da nas mnogi u Hrvatskoj, uspoređujući naše lige s najmasovnijima u Hrvatskoj – zagrebačkim SOKAZ-om, s pravom nazivaju SOKAZ-om na međimurski način. Tijekom sezone te su ekipe u svojih 7 liga odigrale ukupno 632 utakmice, a zbog nedolaska jedne od ekipa nisu odigrane 3, koje je Liga odbor registrirao bez borbe.

Zbog kršenja propozicija još su 2 odigrane utakmice poništene i registrirane za protivničke ekipe, što je, uz samovoljne odgode utakmica i kašnjenje s dostavom zapisnika voditelju liga, donekle umanjilo iznijeta pozitivna kretanja. Bez poraza, iznio je, prvenstvo su završili prvaci 4. lige ŠŠK Čak, koji u svakoj od 3 sezone od uključivanja u natjecanje prelazi u višu ligu, i 6. lige USTA Belica 1, a s po 1 porazom prvaci 1. lige Šenkovec-Petković 2, kojemu je to četvrto uzastopno i ukupno deseto prvo mjesto u 1. ligi te Čakovec 5 u 5. ligi, Šenkovec-Petković 5 i Mihovljan 5 u 7. ligi. Čakovčani su do prvoga mjesta došli boljim rezultatima u međusobnim susretima s Mihovljanom 4, a na isti je način prvo mjesto u 2. ligi osvojio i prvi sastav Lopatinca.

Najteže, s čak 5 poraza, do pobjedničke titule je došla ekipa Mihovljana 3 Prima biroa u 3. ligi, a novi prvaci su još igrači Šenkovca-Petkovića 5 u 7. ligi. Od igrača/igračica najuvjerljivija je bila Ema Toplek iz Šenkovca-Petkovića 4 u 3. ligi, koja od 38 odigranih partija nije izgubila niti 1, po 1 poraz doživjeli su Saša Suhodolčan iz Hodošana 1 u prvoj, Nino Bašek iz Male Subotice 2 u četvrtoj i Noa Vresk iz Mihovljana 5 u sedmoj, a s 2 poraza sezonu su završili Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe 5 u petoj i Denis Tratnjak iz USTA Belice 1 u šestoj ligi.

Najbolje su parove, tek s 1 porazom, odigrali igrači Mihovljana 5 u sedmoj, s 3 poraza, Goričana 2 u šestoj te s po 4 poraza Putjana Brida u prvoj, Čakovca 4 u trećoj i ŠŠK Čak-a u četvrtoj ligi. Voditelj se osvrnuo i na slab odaziv igrača i igračica na turnire TOP-12 liga i problematizirao njihovo daljnje održavanje ili promjenu termina održavanja. Pohvalio je odličnu suradnju u praćenju liga s nekim medijima i probleme s drugima, a na kraju dobitnicima pokala i međimurskim predstavnicima u Hrvatskim ligama istok i regionalnoj ligi te državnim prvenstvima i turnirima čestitao na uspješnim rezultatima. Svečanost je nastavljena ugodnim druženjem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije