Gospodarska škola: 19. Državno natjecanje u Sektoru promet i logistika

>> Gospodarska škola: 19. Državno natjecanje u Sektoru promet i logistika

Učenici završnih razreda koji se obrazuju za zanimanja iz Obrazovnog sektora promet i logistika sudjelovali su na Državnom natjecanju koje se održalo u Solarisu u Šibeniku od 22. do 24. travnja 2015. godine.

Natjecali su se učenici završnih razreda: Klaudija Mance, učenica 4. razreda zanimanja tehničar cestovnog prometa pod mentorstvom profesorice Smiljke Kovačić, Tajana Zanjko, učenica 4. razreda zanimanja tehničar za logistiku i špediciju pod mentorstvom profesorice Andrijane Vršić i Luka Kuzman, učenik 3. razreda zanimanja vozač motornog vozila pod mentorstvom profesora Stjepana Novaka. Čestitamo učenicima i mentorima na uloženom trudu, pokazanom znanju i vještinama te na uspješnom predstavljanju Gospodarske škole.

Važnost ovih zanimanja za naše društvene odnose, odnosno suvremeno gospodarstvo, iznimna je i predstavlja temelj razvoja jedne lokalne zajednice, a i države u cjelini. Bez suvremenog prometa – cestovnog, željezničkog, zrakoplovnog i pomorskog, nema prometa ljudi, roba i usluga. U današnje vrijeme, bez dobrog prijenosa informacija mobilnim komunikacijama, internetom i dobre logistike, nema rasta i razvoja u suvremenim gospodarskim sustavima.

Ovo natjecanje prilika je da učenici pokažu svoje znanje, postignuća i vještine, a daljnja nadogradnja slijedi u budućem radu i nastavku školovanja na Veleučilištima i Sveučilištima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije