Srednja škola Prelog najavljuje gastro spektakl u centru grada

U subotu, 25. travnja ove godine Srednja škola Prelog priprema gastro spektakl – Gastromaniju, koja će se održavati od 8 do 11 sati prije podne na Trgu Slobode (iza kavane Lovac), u centru Preloga.

Riječ je o natjecanju učenika i profesora u pripremanju hrane u kotlićima, na otvorenom. Nakon što smo lani kuhali grah ričet, ove godine kuhamo riblje varivo, tzv. fiš, od dravske ribe. Stoga ovogodišnju Gastromaniju slobodno možemo nazvati Priločkom fišijadom.
Na Gastromaniji će ove godine biti ukupno šest ekipa.

Pet ekipa činit će po četiri učenika usmjerenja kuhar ili turističko hotelijerski komercijalist iz naše škole, jedan učenik osmaš iz jedne od međimurskih osnovnih škola, te voditelj tima – stručni učitelj kuharstva. Posebno nam je drago što će šestu ekipu činiti predstavnici Ribičkog društva Glavatica iz Preloga.

Ekipe će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od profesora, profesionalnih kuhara te vrsnih znalaca u pripremanju “fiša”. Najbolji će dobiti pehar, dok će svi posjetitelji imati priliku uživati u ukusnom fišu. Uz kuhanje, Gastromanija će posjetiteljima dati mogućnost upoznavanja sa radom škole, kroz radionice koje učenici i njihovi nastavnici pripremaju. Bit će tu zanimljivih sadržaja iz područja kuharstva, pekarstva, slastičarstva, te poduzetništva, vježbovne tvrtke, geografije, biologije, GLOBE-a, likovne umjetnosti itd.

Pripremamo i glazbeni program u kojem će nastupati učenici naše škole. Svoj obol manifestaciji dat će i Nautički klub Labud iz Preloga, koji će prezentirati svoju ponudu vezanu uz rijeku Dravu. Organizacijsku potporu manifestaciji daje i Turistička zajednica Preloga.

Ova manifestacija održava se sa ciljem upoznavanja javnosti, a poglavito svih onih koji su zainteresirani za upis u Srednju školu Prelog, s načinom rada i aktivnostima škole. Kao škola koja obrazuje kadrove iz područja turizma i ugostiteljstva, ovim putem želimo obogatiti turističku ponudu Preloga, te njegovati bogatstvo tradicijske gastronomije, ali i potaknuti djelatnike, učenike škole i cjelokupnu javnost na druženje, zabavu i stvaranje pozitivnog ozračja u gradu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije