Optužen za spolni odnos s maloljetnicom: Želim se brinuti za dijete

– Oštećenu sam upoznao u ljeto 2014. Nakon nekog vremena postali smo dečko i cura, a dva mjeseca nakon što smo počeli vezu stupili smo u seksualne odnose jer smo to oboje htjeli.

Znao sam da je ona maloljetna jer mi je rekla da ima 14 godina. Nakon nekog vremena ona je ostala trudna, a ja sam počeo češće dolaziti u kuću njezinih roditelja. Njezini roditelji su me prihvatili, pomažem im u svakodnevnim poslovima. Želim se brinuti za dijete kada se rodi, a kada se steknu uvjeti za to, želim se i oženiti oštećenom – kazao je u svojoj obrani mlađi punoljetnik sa šireg područja Varaždina, kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu nedavno optužilo za spolni odnošaj s djetetom mlađim od 15 godina, a djevojka je pri tome ostala trudna.

Maloljetna djevojka trebala bi roditi u lipnju ove godine, a u svom iskazu potvrdila je da je s mladićem dragovoljno stupila u spolne odnose. Kazala je i kako se namjeravaju vjenčati kada ona napuni 16 godina.

– Moji su roditelji znali za našu vezu i toj se vezi nisu protivili. No nisu znali da smo stupili u spolne odnose. Kada se doznalo da sam trudna, roditelji su se u početku ljutili, no poslije su prihvatili moju trudnoću te su kazali kako su mi spremni pomoći. I moj mladić je izrazio želju da se brine i o meni i o djetetu – kazala je djevojka u svom iskazu.

Iako i ona i njezin dečko iskazuju da je bila riječ o dragovoljnom spolnom odnosu te da se nakon rođenje djeteta planiraju vjenčati, za tužiteljstvo je nesporno da je mladić počinio kazneno djelo, zbog čega su i podigli optužnicu. On inače dolazi iz disfunkcionalne obitelji, otac mu je poginuo 1996., nakon čega mu se majka preudala.

O njemu i bratu brinuli su se baka i djed, a nakon njihove smrti jedno vrijeme stric i strina. Usto je mladić jedno vrijeme proveo i u udomiteljskim obiteljima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije