U OŠ Donji Kraljevec tjedan obilježen ekološkim aktivnostima

U OŠ Donji Kraljevec ovaj tjedan je obilježen ekološkim aktivnostima. Na taj način obilježavamo dolazak proljeća i Dan za planet Zemlju.

Ove godine u okviru ekotjedna u utorak je u školi održan projektni dan. Tema projektnog dana bila je znanost i znanstvenici. Učenici razredne nastave po prvi puta su samostalno provodili pokuse i upoznavali prirodne zakonitosti.

Oduševili su se kad su proizveli tornado u boci, “teški” zrak koji gasi šibicu i zmiju od papira koja “pleše” ispod plastičnog ravnala.

5. razred upoznao je rad Eduarda Slavoljuba Penkale. Osim plakata i proizvoda nastalih od njegovih izuma učenici su efektno odglumili crtice iz njegova života.

Učenici 6. razreda proučavali su Pitagoru, za kojega su se i prikladno odjenuli te rad i dijelo Stevea Jobsa o kojem su montirali i kratki film.

7. razred je proučavao vodu, njezin sastav, nalazišta i ulogu. Na kreativan način upozorili su na važnost čuvanja prirodnih vodotokova.

Najstariji učenici škole, 8.razred, postali su u ekodanu i najveći znanstvenici. Svojim mlađim prijateljima demonstrirali su zanimljive pokuse iz kemije. Svojom hrabrom izvedbom pokusa i zanimljivim objašnjenjima potaknuli znatiželju i želju za otkrivanjem neistraženog u svojih mlađih kolega.

Projektni dan je tradicionalno završio ekokvizom u kojem su učenici prepoznavali poznate znanstvenike na slikama. Projektni ekodan pripremili su učitelji i stručni suradnici OŠ Donji Kraljevec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije