Održane dvije inkluzivne radionice akcije “Osvijesti se!” u SŠ Čakovec

>> Održane dvije inkluzivne radionice akcije “Osvijesti se!” u SŠ Čakovec

U ponedjeljak, 13. travnja 2015. godine, Udruga tjelesnih invalida Međimurja održala je dvije inkluzivne radionice u Srednjoj školi Čakovec. Ove inkluzivne radionice provedene su u okviru akcije “Osvijesti se!” i dvije su od četiri koje provodi Udruga tjelesnih invalida Međimurja u srednjim školama na području grada Čakovca.

Učenici 3. d i 4. a razreda učili su kroz zabavne i poučne primjere i vježbe o osobama s invaliditetom i preprekama s kojima se susreću. Aktivnim sudjelovanjem došli su do zaključaka vezanih uz osobe s invaliditetom i njihovim potrebama. Naučena znanja moći će iskoristiti u manifestaciji “Upoznaj svoj grad!” koja će se provesti u svibnju u centru grada Čakovca.

Radionicama se želi stvoriti temelj za razvijanje pozitivnih stavova mladih prema osobama s invaliditetom i prevenciju predrasuda.

Udruga tjelesnih invalida Međimurja započela je 09. ožujka 2015. provedbu akcije “Osvijesti se!”. Cilj akcije je povećanje socijalne osviještenosti lokalne zajednice, osobito mladih, u gradu Čakovcu o osobama s invaliditetom i njihovim potrebama te doprinošenju razvoju aktivnog građanstva i solidarnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije