Požari u Međimurju: Zašto je gorjelo krovište i obiteljska kuća?

Kako smo javili u petak, 3. travnja oko 20 sati u Pribislavcu, u Ulici Stanka Vraza, izbio je požar u obiteljskoj kući. Uslijed požara djelomično je nagorio namještaj. Požar su ugasili mještani naselja.

U požaru teže je ozlijeđeno dvoje ukućana, 26-godišnjakinja i njezino trogodišnje dijete, koji su zbog težina ozljeda (opekline 1. do 4. stupnja, opasne po život) prevezeni na daljnje liječenje u bolnice na području Zagreba, dok je 28-godišnji otac lakše ozlijeđen (opekline 1. do 2. stupnja).

U trenutku izbijanja požara u kući se nalazilo još petero djece, a koji nisu zadobili ozljede. Kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja točnog uzroka požara se nastavljaju. Očevidom je isključena mogućnost da je do požara došlo tehničkim uzrokom, odnosno utvrđeno je da je do vatre došlo ljudskim djelovanjem. Neslužbeno, sumnja se da je vatru uzrokovao opušak od cigarete

Iz policije javljaju da je dovršenim kriminalističkim istraživanjima i obavljenim očevidom utvrđeno da je da je uzrok požara koji je izbio dana 2. travnja oko 17.50 sati na krovištu obiteljske kuće u Selnici, Ulici Zrinskih, prijenos topline s limene oplate dimnjaka na krovnu konstrukciju krova u predjelu krovišta.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se o događaju podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije