Majka zvana zlo: Pred kućom strave viđena vozila s ČK registracijom

– Vidjeli smo da stalno dolaze automobili i zadržavaju se po pol sata, sat, kak’ koji. Znali smo kaj se događa, ne samo mi nego i cijelo selo. Ali kaj bumo, to je njezin život i sad je završila tamo gdje je i zaslužila. Šteta samo kaj je nisu prije uhapsili – kaže susjeda 49-godišnjakinje koja je uhićena zajedno s još desetoricom muškaraca s varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog područja.

Pritvoreni su zbog djela protiv spolne slobode i spolnog zlostavljanja te iskorištavanja djeteta. Majka je godinama podvodila svoje dvije kćeri, a počela je kad su još bile maloljetne. I sama je pružala seksualne usluge. Selo je znalo da se nešto sumnjivo događa u trošnoj kući kod mjesne crkve i groblja, no nitko ništa nije poduzimao. Automobili su uglavnom imali VŽ, ČK i ZG registarske oznake, no bilo je i stranih.

Uhićena je udovica koja je živjela od mirovine supruga koji je umro od teške bolesti. U kući je, kažu susjedi, bilo čak jedanaestero djece, njezinih kćeri, sinova i unuka. Živjeli su i od dječjeg doplatka, a povremeno bi dobili i humanitarnu pomoć. – Nemam ništa lijepog reći o njoj.

Zapovijedala je djeci, bila je jako gruba i stalno je bilo nekih problema. Posljednja dva tjedna nisam je viđala, a ni djece tu više nema. Nekamo su ih valja smjestile socijalne službe. Ne znam što se tako dugo čekalo – kaže mještanka koja živi nekoliko kuća dalje. Zlostavljanje je navodno prijavila starija kći, koja se odselila iz tog pakla. Željela je povesti sestre i braću, no majka joj to nije dopustila.

Uhićeni muškarci su u dobi od 48 do 73 godine i uglavnom su svi znali da su djevojke mlađe od 15 godina te da ih je majka prisiljavala na ta djela zbog teškog materijalnog stanja i radi zarade. Kćeri je podvodila od 1999. do 2009. godine, a nastavila je i kad je jedna od njih postala punoljetna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije