Gimnastičari dobili novo vodstvo, Željko Jakopec predsjednik

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održana je godišnja Skupština gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan” Čakovec. Na sjednici su kao gosti prisustvovali zamjenik župana Zoran Vidović, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, načelnik općine Nedelišće Darko Dania te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza mr.sc. Stevo Tkalčec.

Usvojeni su izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2014. godinu, izvještaj Nadzornog odbora te program rada i financijski plan za 2015. Sportski direktor Mario Vukoja istaknuo je da iako je društveno – ekonomska situacija utjecala na stanje u čitavom sportu te uzrokovala probleme s kojima su se članovi tijela susretali u svom radu, uspjeli se održati uspostavljeni sustav rada koji je omogućio kontinuirani rad kluba, tako da su planovi i programi gimnastičara i gimnastičara bili realizirani u cijelosti.



Kroz klupske programe u 2014. prošlo je više od 500 djece od kojih oko 380 aktivno sudjeluje tijekom godine u programima. Treninzi su se odvijali u gimnastičkoj dvorani NGC “Aton” u Nedelišću i Macanov dom u Čakovcu. S djecom je radilo 6 trenera u radnom odnosu i 7 trenera je volontiralo. Svi programi po kojima se radilo su dobili suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, a u konačnosti rješenje državnog ureda za društvene djelatnosti Međimurske županije.

Na Svjetskom kupu u Osijeku Filip Ude osvojio je 1. mjesto, na Svjetskom prvenstvu osvojio je 2. mjesto čime je upotpunio kolekciju srebrnih medalja s velikih natjecanja. Želja kluba je da na OI Rio de Janeiro 2016. klub pošalje dvoje kandidata i to Filipa Udea i Stellu Petran. Filip Ude proglašen je od strane Zajednice sportskih udruga Čakovca i Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije naj sportašem godine.



Posebna zahvala upućena je najvećem donatoru i sponzoru NGC “Aton” te generalnom sponzoru Euroherc, zlatnom sponzoru Mesnoj industriji Vajda d.d., srebrnim sponzorima INA dd,, Pyrus MM te prijateljima kluba Međimurje Plin, Međimurske vode, Logico. Usvojen je i Statut gimnastičkog kluba usklađen s novim Zakonom o udrugama.

Nakon redovne Skupštine održana je i redovna Izborna Skupština na kojoj je razriješeno dosadašnje rukovodstvo i izabrano novo. Za predsjednika je izabran Željko Jakopec iz Čakovca, dopredsjednika Mario Vukoja, tajnika Marijan Vugrinčić, a Sanja Delladio, Mirela Petran, Marija Jurak, Mladen Zemljić, Vilim Simon i Alen Ružić za članove Izvršnog odbora. U Nadzorni odbor izabrani su Sonja Tkalčec, Miljenka Ude i Stjepan Dudek.



Nakon izborne Skupštine održana je svečanost dodjele priznanja. Diplomu za doprinos u razvoju gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec dodijeljene su: Alenu Ružiću iz Orehovice, Međimurje – Plinu d.o.o., Tvornici stočne hrane, d.d. i Međimurskim vodama, d.o.o.. Najviše priznanje medalju za razvoj i unapređenje sportske gimnastike – godišnju nagradu dobio je dugogodišnji vježbač i trener Damir Fotak iz Čakovca.

“U radu kluba aktivno sudjelujem 15-ak godina, no ipak, velika je čast postati predsjednikom najuspješnijeg međimurskog i čakovečkog kluba, ali i najuspješnijeg gimnastičkog kluba u Hrvatskoj, koji pak nosi ime velikog sportskog entuzijaste i poginulog hrvatskog branitelja – našeg Macana, kod kojeg smo nekada praktično svi započinjali svoje sportske korake, i čiji san slijedimo. No, s druge strane, zbog svega nabrojenog imam još veću obavezu da zadržimo kontinuitet vrhunskih rezultata, još kvalitetnije radimo s mladima, da što više djece uključimo u sport, ne samo u gimnastiku kao bazni, da nastavimo permanentnu edukaciju stručnog kadra te da stabiliziramo financijsku situaciju u klubu.

Stoga polažem iskrenu vjeru i nadu u pomoć i “support” jedinica lokalne samouprave i sponzora, da klub sa takvim pedigreom – olimpijskom, svjetskom, europskom medaljom, s osam profesionalnih trenera te preko 400-ak članova, može disati punim plućima i realizirati zacrtane planove i programe. Pozivam sve da budu sa nama u projektu “Zajedno do Ria”, a mi ćemo učiniti sve da naši Međimurci opet budu ponosni na nas. Neću biti skroman kad kažem da je u Riu cilj ZLATO” – rekao nam je novoizabrani predsjednik kluba Željko Jakopec.



Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza mr. sc. Stevo Tkalčec: “Gimnastički klub ”Marijan Zadravec Macan” definitivno je najuspješniji klub u našem savezu. Klub koji ima osvajača Europske, Svjetske i Olimpijske medalje, dvostruku osvajačicu Svjetskog kupa u preskokoku i već čitav niz godina najbolje sportaše grada Čakovca i Županije Međimurske. Da se ništa ne događa slučajno, da je sve postignuto rezultat kvalitetnog rada ovog kolektiva, koji je prepoznat ne samo u Republici Hrvatskoj već i izvan nje, govori i činjenica da iz njega potiču Predsjednik skupštine HGS-a, Predsjednik saveza, kao i član Tehničkog odbora Europske gimnastičke federacije.

Stoga je Predsjednik saveza čestitajući novoizabranom predsjedniku kluba, u ovoj predolimpijskoj godini, poželio da klub nastavi s takvim radom kako bi se održao kontinuitet o ostvarivanju ovakvih vrhunskih rezultata, kao i plasman na predstojeće Olimpijske igre u Rio de Janeiro na kojima nam je želja osvojiti još jednu medalju.



Načelnik općine Nedelišće Darko Dania: “Općina Nedelišće, GK Marijan Zadravec Macan i NGC Aton zajedno, vrlo kvalitetno surađuju niz godina te smo uspješno odradili niz projekata. Želja nam je da i ovaj projekt “Zajedno do Ria” bude realiziran kako je i zacrtan te da se Međimurje okiti još jednom olimpijskom medaljom – može i zlatnom. Novoizabranom predsjedniku i IO želim da se uspješno nose sa svim izazovima sa kojima će se susretati, a mi ćemo ih i dalje pratiti i navijati za njih.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač: “Gimnastički klub jedna je od onih sportskih udruga iz našeg grada, koja svojim konutinuiranom radom širom svijeta pronosi ime Čakovca kao sportskog grada. Naravno da smo svi zadovoljni uspjesima koje postiže Filip Ude, no izuzetno važnim smatram da se gimnastikom koja je bazični sport u Čakovcu bavi velik broj djece.

Tu upravo klub i stručni djelatnici imaju veliku ulogu, jer mladima omogućuju bavljenje sportom i sportski razvoj te jednog dana i stasanje novog Filipa. Grad je uvijek podržavao i financijski pomagao klub, a to će činiti i ubuduće. Čestitam Vam na svim prošlogodišnjim, ali i predstojećim uspjesima, koji sigurno neće izostati.”

Zamjenik župana Zoran Vidović: “Hrvatska i međimurska gimnastika u proteklih sedam godina bilježe svoje najveće rezultate, a iako su oni krenuli upravo srebrom Filipa s Olimpijskih igara u Pekingu, nevjerojatnom brzinom proširili su se na uspjehe trenerskog vodstva, sudačkih poduhvata, imenovanja najviših dužnosnika u savezu do uspjeha ženske ekipe koja se gradila tijekom godina. Danas s pravom možemo biti ponosni na ovu gimnastičku obitelj koju imamo u svom susjedstvu, čiji trud, rad i disciplinu prepoznaju svi, pa i oni najbolji, kojima se uz bok i nalaze.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije