Uhićeno 10 muškaraca i žena: Godinama spolno zlostavljali žene

Desetorica muškaraca i jedna žena s varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog područja uhićeni su i pritvoreni zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog zlostavljanja te iskorištavanja djeteta.

Policijska uprava varaždinska je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom dovršila opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba. Utvrđeno je da su 49-godišnja žena i desetorica muškaraca starije dobi godinama spolno iskorištavali i zlostavljali dvije ženske osobe, počevši kad su još bile maloljetne.

S obzirom na to da je u posljednje vrijeme policija u Hrvatskoj razotkrila kaznena djela na štetu djece, posebno spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, PU varaždinska je pozvala odgojitelje u vrtićima, nastavnike, zdravstvene djelatnike, socijalne radnike, udruge civilnog društva, predstavnike vjerskih institucija i medije i sve građane da “s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca prema djeci“.

Kako se neslužbeno doznaje, uhićena 49-godišnjakinja iz sela Svibovec Podravski u Varaždinskoj županiji godinama je podvodila svoje dvije kćeri. I sama je pružala seksualne usluge i naplaćivala ih muškarcima koji su dolazili iz raznih dijelova Hrvatske.

Županijsko državno odvjetništvo je donijelo rješenje o pokretanju istrage protiv ukupno 11 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kaznenih djela prostitucije, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i spolnog odnošaja bez pristanka.

Većina muškaraca, koji su od dobi od 48 do 73 godine, znala je da su djevojčice bile mlađe od 15 godina. Majci je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a petorici okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije