U organizaciji restorana “Kneja” Mali Mihaljevec, uz podršku Međimurske županije i sponzorstvo “Čakovečkih mlinova” u petak 20. ožujka 2015. godine u 18 sati, održala se prva radionica “Sačuvajmo međimursku gastronomsku baštinu”.
Kako se to radilo prije više od sto godina sudionice radionice su mogle naučiti od iskusnih žena koje poznaju izvorne recepte.
Tako je kelešicu na zeljovom listu učila raditi gospođa Terezija Polak iz Nedelišća , kuružjaču Ivana Pintarić iz Palovca i pogaču s prosenom kašom i orasima gosp. Katarina Baksa.
Odaziv na radionicu je bio jako velik, okupilo se oko 60 sudionica koje su s velikim interesom pratile izradu, učile, postavljale pitanja, i uz pomoć voditeljica mjesile i izrađivale ove fine delicije.
Nakon uspješne izrade, sve što se napravilo su kuhari restorana “Kneja” ispekli, što se s velikim veseljem i degustiralo. Svi sudionici su bili oduševljeni okusima i mirisima pripremljenih specijaliteta, i svaka sudionica je dobila pisani recept za izradu.
Uz opušteno druženje radionica je uspjela ostvariti cilj, zaboravljeni recepti prenesli su se na mlađe generacije.
A organizator ove radionice restoran “Kneja” ove će autohtone Međimurske slastice uvrstiti u svoju ponudu i samim time ih s ponosom prezentirati domaćoj i stranoj gastronomskoj publici.