Woman Art: Jutarnji rituali, doručak i pidžama workout

Svi znamo da je važno ujutro doručkovati, ali nekima to baš ne ide od ruke. Pekarna koja se nalazi u blizini našeg radnog mjesta nudi prefina peciva pa hrlimo po brzi zalogajčić prije posla i to tako dugo dok ne shvatimo da smo se počeli debljati i da se oko struka preko noći nakupilo potkožno masno tkivo. Zašto tvoj dan ne bi započeo zdravljem jer Ti ga zaslužuješ?

Jutarnji ritual – “krivi put”

Zvoni jeb…. budilica, a ti sam sebi ponavljaš još pet minuta, još samo dvije minute, još samo minutu i već je pet do, opet KASNIŠ, ustaješ na lijevu nogu, skačeš po stanu s četkicom u ustima, jednom čarapom i na pola obučenom majicom. Doručak? Ma kakav crni doručak, ne stignem, kupit ću nešto usput u pekarni, ipak je najbitnije da ne zakasnim na posao. Sav pokisao stižeš na posao jer u toj svoj žurbi nisi našao kišobran koji NIJE BIO NA SVOJEM MJESTU! Mrziš jutro. Ljut i crven kao paprika ponavljaš, – od sutra ustajem ranije. Pogodi? To “sutra” se još nije dogodilo! Svaki dan jedno te isto i … Svemir je odustao od tebe.

Jutarnji ritual –”pravi put”

Zvoni budilica i odmah ustaješ, čak i prije nego li zazvoni jer brate ti si odmoran i fit i ne želiš propustiti ni minute dragocjenog jutarnjeg rituala. Protežeš se i stižeš do kupaone, mirno riješiš sve što moraš i već se nalaziš u kuhinji. Priprema doručka ti je najljepši dio dana. Uživaš u tome jer jedeš finu i zdravu hranu koja će tvoje tijelo držati sito sve do ručka. Nakon doručka sjedneš u svoj omiljen naslonjač, pijuckaš omiljen čaj ili kavu i gledaš jutarnje vijesti.

Nakon što si se razbudio uz topli napitak krećeš u odijevanje, pritom vodiš računa na to da ne pokisneš jer si stigao pogledati van kroz prozor i vidjeti prolom oblaka. Kišobran je u ruci i stižeš na posao dvadeset minuta ranije, sretan i zadovoljan sam sa sobom. Voliš jutra i svoj život! Nakon dvadeset i pet minuta stiže “krivi put” na posao i ljuto komentira promet jer vani je ludnica i on kasni samo zato kaj je neki luđak ispred njega vozio 20 na sat :-). Ti si do tog trenutka popio barem pola litre vode, a on ni kapi!

Da bi vi meni bili zdravi i lijepi predlažem vam da ujutro napravite jedan mali pidžama trening. To će biti trening prije vašeg doručka čisto zato da potakne tijelo da troši rezerve.

Pratite me i dalje jer već sljedeći put vam donosim 5 super zdravih doručak ideja. Ti sam biraš svoj put, zato, biraj pametno!



Položaj školjkice na otvorene noge. Prsa gurajte prema podu, a ruke daleko ispred vas.



Istezanje ramenog mišića



Piramida izdržaj

Spustite trup prema nogama i držite

Jedna noga pogrčena, ruke u odručenju pa držite nekoliko sekundi, nakon toga izvinite trup u natrag i zadržite položaj. Na kraju se spustite na pogrčenu nogu, dlanom na pod

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije