Vrtni centra Iva u petak je proslavio svoj 15. rođendan

>> Vrtni centra Iva u petak je proslavio svoj 15. rođendan

Vrtni centar Iva iz Štefanca ovu proljetnu sezonu otvorio je na najbolji mogući način, rođendanskom proslavom. U petak je tamo bilo doista veselo i prometno. Već smo svi bili željni sunca i ovog smo ga petka mogli guštati do mile volje. Kupci su se mogli počastiti rođendanskim kolačima i kupiti cvijeće i tegle po akcijskim cijenama.

Većinu je iznenadila skromna poklon tombola u kojoj je svaki listić bio dobitni. Tako je to u Vrtnom centru IVA – svi dobivaju. Kupci dobiju dobre sadnice, a sadnice i buduće drveće i grmlje dobiju dobar dom. Kad se u proces uključi i lijepo vrijeme, doživljaj je potpuni.

Proljetna sezona sadnje drveća, lukovica i voćnih sadnica je već počela i predlažemo Vam da što prije počnete sa uređivanjem svojih vrtova i okućnica da bi vam kad dođe toplije vrijeme vrt zasjao u punom sjaju.

Sve što Vam za to treba imaju u VRTNOM CENTRU IVA:

  • sobno bilje
  • ukrasne tegle
  • četinjače
  • sadnice voća
  • listopadno drveće
  • ukrasni cvatući grmovi
  • supstrati
  • gnojiva
  • sjemenje i lukovice

Naravno da ćemo Vas mi nagovarati na novu sadnju. Možete posaditi voćke, ruže ili ukrasno drveće. Ako to napravite sad, biljke će u toku proljeća pustiti i učvrstiti korijenje, tako će do ljetnih suša imati čime crpiti vodu.

Tko zna što nas sve čeka ove godine, možda će biti najbolje da u oživljavanje vrta ove godine krenete od povrtnjaka, da ne bi bilo, Bože sačuvaj, kakve gladi. U povrtnjaku, koji ste lijepo u jesen naštihali i pognojili, sad možete ‘zatvoriti zimsku brazdu’ i u grubo napraviti gredice.

Ako ste hrabri, već možete nešto i saditi. Npr. luk, češnjak, rani krumpir, a možete probati i s prvom turom graška i mrkve. Grašak, mrkvu, rano zelje i ranu salatu vam je dobro sijati u nekoliko navrata u toku proljeća. Ako vam se posreči, veselje kod berbe najranijih plodova bit će veće od eventualnog razočaranja ako prve sjetve propadnu zbog hladne zemlje. Dobro je, pogotovo u ranijim rokovima posijane gredice pokriti folijom. Zemlja se tako brže grije i sporije prosušuje, a ne stvara se ni pokorica pa sjeme lakše niče.

Sad je vrijeme i za proljetnu gnojidbu travnjaka. Ako ste jesensku propustili onda upotrijebite gnojivo uravnoteženog sastava (npr. NPK 15 15 15 ), a ako ste fosfor i kalij dali u jesen, sad možete uzeti neko gnojivo s većim sadržajem dušika.

Za kupnju kliknite na Web Shop ili ih posjetite u ulici Matije Gupca 16, Štefanec.

Preporučeno
Najnovije