Rijeka i Solin prvaci države u gimnastici

Školsko Državno prvenstvo iz gimnastike održano je u Nedelišću, 25. i 26. veljače. Mjesto okupljanja mladih nada hrvatske gimnastike bio je Nacionalni gimnastički centar Aton, gdje su natjecatelji mogli odmjeriti snage i pokazati svoje umijeće, gipkost i ljepotu pokreta. Discipline ovogodišnjeg prvenstva bile su preskok, greda, preče i tlo.

U muškoj kategoriji, među 11 ekipa dječaka, najbolja je bila momčad iz OŠ Brajda iz Rijeke, a njima vrlo blizu i vještinama i bodovima bila je OŠ Selnica koja je osvojila srebro. Treće mjesto pripalo je dječacima OŠ Petar Zrinski iz Jalžabeta.

Zlato u ženskoj kategoriji, među 16 ekipa, osvojile su djevojke iz OŠ Don Lovre Katića iz Solina, dok su druge bile Karlovčanke iz OŠ Švarca. Bronca odlazi u Samobor u OŠ Bogumila Tonija.

Olimpijac Filip Ude nakratko je prisustvovao natjecanju i rekao da jako voli ovakve događaje jer vidi da njegovu ljubav prema gimnastici dijele i ova djeca, od kojih su neki od njih možda i njegovi nasljednici.


Natjecanjem u gimnastici i službeno je počela serija od 10 Završnica Državnih školskih prvenstava, koja su ujedno i najviša razina natjecanja za oko 90 000 učenika koji godišnje prolaze kroz sustav školskog sporta.

Već idući tjedan očekuje nas Završnica Državnog prvenstva u badmintonu koja se održava u Dubrovniku, 4., 5. i 6. ožujka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije