Woman Art: Teška odluka ili (NE)volja

Manjak vremena, užurban način života, stres, volja ili nevolja i ostale gluposti. Da, da, dobro čitaš –glu po sti! Malim koracima približava se tigar, ups ljeto! Volim ljeto jer se ne volim odijevat slojevito i jer mrzim kada mi je hladno. No, isto tako znam da ne vole svi ljeto već više preferiraju proljeće s obzirom na to da u proljeće mogu nosit jaknice i prikrit nakupine potkožnog masnog tkiva koje su vjerno i svjesno skupljali tijekom zime.

– Grrr… ljuti se jedna moja frendica koja je još od jeseni imala cilj podići guzu i stesat trbuh koji se od poroda objesio, a pogodi? –Jadna nije imala vremena! Od jeseni! Do sad! Ni jedan jedini trening, ma lažem, bila je na jednom i tada sam ju posljednji put vidjela u trenirci, ali eto nije jadna kriva što ona zaista nema vremena, jer ga NEMA!

– Aj reci mi kad da dođem k tebi? Istina Bog da radim samo jutarnju šiftu, ali popodne, popodne sam zauzeta jer radim po kući, kćer vodim na treninge, a nemam vremena! Kužiš, ja bi, al svemir mi ne dozvoljava. Nisam ja kriva, kunem se!

Ma nemoj! A što radiš kasno na večer?

– A preumorna sam, sorry stara, kaj onda da vježbam, ma neee, to nije vrijedno.

– Oke! A kad malu vodiš na treninge? (čini mi se kao super prilika)

– E onda sam u kafiću preko i pijem kavu s ostalim mamama, pa neću se valjda tog morat odreći to mi je jedina kava u tjednu.

– Haa onda jedino za vikend (ubila me pogledom)

– Kaj si ti luda, onda moram čistit kuću – Pa čistiš ju svaki dan, zato ne možeš na trening kroz tjedan! Sjećaš se?

– A daj me ne gnjavi više, nemam vremena. I tako ona nema, ali zaista nema vremena, a htjela bi do ljeta imat lijepu i zategnutu guzu i trbuh i sve lijepo i najljepše, ali brate nema vremena da ju kloniraš, nema i točka!

U redu, da sad nešto raščistimo, ja znam da svi mi zaista živimo ekspresno i jako užurbano, i ja sam među vama i meni je teško odvojiti privatno od poslovnog te obaveze od želja i ciljeva, ali ako to zaista želiš, onda se potrudi i kreni. Ameri bi rekli go go gooo!

Samo kreni i budi uporna, a ne da stalno kukaš i jaučeš kak ti nemaš vremena jer pogodi, nemam ga ni ja, ali ga nađem. Nemam ništa protiv da ona doma uživa, leži i ne pomakne prst, ali imat želju sa zacrtanim i jasnim ciljem pred očima i odustati jer sama sebi laže (svjesna je toga), to je bez veze.

Nisi fer što me svaki puta kada se sretnemo gnjaviš svojim željama, a ne dolaziš na treninge

– Kaj ti zapravo želiš od mene? Da izvadim čarobni štapić i da ti par puta mahnem njime, a ti se tada u trenu pretvoriš u Severinu? E pa sorry nisam Bog ili zlatna ribica pa da ispunjavam želje, na tebi je red, ja te samo mogu usmjeravat.

Kužiš? Ma znam da kužiš. Ti radiš trening, a ja sam tu samo da te nadgledam i dajem zadatak, baš kao u školi. Zamisli da je tvoj trener učitelj koje te uči što, kako i zašto, a ti radiš sve što ti on daje i dozvoljava.

Samo ti, i nitko drugi, i jedino ti možeš doći do cilja. Budi marljiva, radi i tvoje će ti tijelo reći HVALA na najbolji mogući način, a to je ZDRAVLJE! Znam, opet trubim, al kaj bum, zdravlje je sve što imamo. Svima vama šaljem puno pozitivne energije i da budete uporni u postizanju svojih ciljeva!

P.S. frendica mi je dozvolila da ovo podijelim s vama, hvala joj na tome!


Kratko podizanje gornjeg dijela trupa na donje bridove lopatica


Gornji dio trupa je na donjim bridovima lopatica i u izdržaju dok otvarate i zatvarate noge


Bočna fleksija trupa i pogled za dlanom


Nogama radite naizmjenične škarice dok je gornji dio trupa na donjim bridovima lopatica i u izdržaju

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije