SŠP: Tri za redom…

>> SŠP: Tri za redom…

Sredinom veljače u Srednjoj školi Prelog izredala su se tri zanimljiva dana – tri nesvakidašnja društvena događaja – Festival ljubavi povodom Valentinova, susret s književnikom Kristianom Novakom te Svjetski karneval u SŠ Prelog. Evo kratkog presjeka…

Učenici Srednje škole Prelog osmislili su manifestaciju pod nazivom “Festival ljubavi” na koju su pozvali osmaše iz Osnovne škole Prelog kako bi im pružili gostoprimstvo te izrazili svoje simpatije i prijateljstvo. Veselo i zabavno bilo je do samog kraja, a uživali su i ravnatelji preloških škola, Nina Lesinger i Tomislav Gregur, koji nisu krili zadovoljstvo što su uspjeli objediniti mladost Preloga na ovako simpatičan način.

Glavni organizatori susreta od strane učenika Srednje škole Prelog bili su učenici 2. razreda gimnazije, dok su koordinatorice cijele manifestacije Srednje škole Prelog bile Nataša Sakač, knjižničarka SŠP-a, Tanja Lilić, pedagoginja i Željka Ivančok Varga, prof. hrvatskog jezika.

Istog su se dana ftičeki oženili u – vrtiću. U izradu slatkih ftičeka, tradicionalno valentinovsko pecivo, krenuli su mladi pekari Srednje škole Prelog uz stručnu učiteljicu Snježanu Janković, a svesrdnu pomoć su potražili u dječjem vrtiću Fijolica u Prelogu. Mališani su zdušno prionuli na posao, a kroz igru i druženje uskoro je naraslo cijelo jato ftičeka od tijesta.

U ponedjeljak 16. veljače društvo nam je pravio književnik Kristian Novak. Učenici su u razgovoru s njim doznali sve zanimljivosti vezane uz roman Črna mati zemla i autorovu životu. Učenik Benjamin Mihoci (3.G) se odmah na početku susreta pozdravio s autorom čiji je ulomak odabrao za kazivanje monologa s kojim je zaslužio poziv na ovogodišnju državnu Smotru LiDraNo.

Nije se moglo razlučiti tko je ponosniji – Benjamin, mentorica Željka Ivančok Varga ili autor romana, Kristian Novak… Književnik je u drugom dijelu susreta s našim učenicima podijelio nekoliko odličnih savjeta za pisanje dobre priče.

Sljedećeg najluđeg dana u godini priuštili smo si putovanje oko svijeta u manje od sat vremena. Nezaboravno putovanje uz ritmove, običaje, nošnje, mirise i okuse egzotičnih zemalja. Tema naše ovogodišnje maškarade bila je predstaviti neku od država svijeta.

Sportskom dvoranom prošetalo je 15-ak maskiranih skupina uz pratnju prepoznatljivih ritmova iz država koje su bile prezentirane – Mexico, Amerika, Italija, Španjolska, Irska, Austrija, Katar, Hawaii. Fašnička revija je svoj vrhunac doživjela proglašenjem triju najboljih skupina (Meksikanci iz 1. razreda kuharskog smjera, Havajci iz 2. razreda ekonomista i Španjolci iz 3. razreda pomoćnog smjera kuhar i slastičar). Nakon toga je uslijedio ples i navala na središnju pekarsku deliciju u SŠ Prelog – gospođu Krafnu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije