Policijski službenici spasili život 30-godišnjaku iz Nedelišća

U nedjelju, 8. veljače oko 5 sati u Nedelišću, u Ulici Josipa Marčeca, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 30-godišnji vozač osobnog automobila iz Nedelišća, upravljajući pod utjecajem alkohola (2,03 g/kg), nije kretao kolnikom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba, zbog čega je na ravnom dijelu ceste šišao izvan kolnika i prednjim dijelom vozila udario u veću zaleđenu hrpu snijega.

Nakon udara, vozilo je još uvijek bilo u pogonu pa je došlo do proklijavanja stražnjih pogonskih kotača te zapaljenja stražnjih guma, a potom i do pucanja stražnje lijeve gume. Na mjesto događaja po dojavi građana izašla je ophodnja Policijske postaje Čakovec, te su policijski službenici Štefica Markan i Ivan Blagus u osobnom automobilu na mjestu vozača uočili osobu koja nije pokazivala znakove života, niti je reagirala na upućene pozive da otvori vrata koja su bila zaključana i na taj je način bio onemogućen pristup vozaču (sva vrata zaključana, blokirana).

Kako je postojala realna opasnost da je život vozača ugrožen, a prijetila je i opasnost od zapaljenja vozila, policijski službenik je pomoću prijenosnog aparata za gašenje požara razbio stražnje desno staklo na vratima vozila i na vrijeme izvukao vozača iz automobila.

30-godišnjak se u međuvremenu probudio (nije bio svjestan opasnosti situacije), te ga smjestio u službeno policijsko vozilo, na sigurnu udaljenost od zapaljenog vozila. Nakon toga policijski službenik ugasio je požar koji je izbio na stražnjem dijelu osobnog automobila te sačekao dolazak Hitne medicinske pomoći i vatrogasaca. Liječničkim pregledom utvrđeno je da vozač nije zadobio ozlijede.

Policijski službenici Štefica i Ivan, iako će mnogi reći da im je to posao, pokazali su hrabrost i snalažljivot što svakako zaslužuje javnu pohvalu. Skidamo kapu – vi ste svakako ponos Međimurja i Policijske uprave međimurske!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije