Neka svaki dan bude Valentinovo

Valentinovo je dan zaljubljenih i najčešće ga provodimo s našim partnerom slaveći ljubav, zajedništvo, zaljubljenost. No, kako bismo uživali u našem odnosu i bili zadovoljni njime i u ostatku godine, važno je slaviti ljubav svaki dan.

Valentinovo može biti i dalje posebno i taj dan možemo proslaviti na neki nama najdraži način. A svaki drugi dan možemo pokazivati partneru koliko nam znači ne zato što je Valentinovo, nego jer je to jednostavno naša istina.

Određivanje prioriteta

Zamislite kakav bi bio vaš život bez vaše ljubljene osobe. Što bi vam najviše nedostajalo? Koji dio dana biste najteže provodili sami? Koje osobine i ponašanja vašeg partnera vas uveseljavaju i nasmijavaju? Pretpostavljam da ste na ova pitanja lako i brzo našli odgovor, a ona vam mogu pomoći da sada razmislite o svojim životnim prioritetima. Što to vašem životu daje onu dubinu zbog koje s radošću ustajete svaki dan? Koliko to ima veze s vašim partnerom? Postavljam vam sva ova pitanja kako bih vas navela na zaključak da svaki dan pored sebe imate jednu vrlo vrijednu osobu i zasigurno toga niste svaki dan svjesni i ne pokazujete joj to onoliko koliko biste možda željeli. Tako je to s nama ljudima. Najčešće počinjemo cijeniti osobu koja je s nama onoliko koliko ona to i zaslužuje tek kad bez nje ostanemo. Odnosno, kad smo razdvojeni shvaćamo koliko si međusobno puno značimo. Zato sada odredite svoje životne prioritete i odlučite od danas svaki dan slaviti ljubav sa svojim partnerom.

Svaki dan mala gesta
Sigurno znate što vaš partner najviše na svijetu voli, osim naravno vas. Ne možete svaki dan raditi velike stvari jer su one možda skupe ili za njih nemate vremena. No, obavljanje nekog posla umjesto partnera super je gesta kojom možemo pokazati koliko nam je stalo. To može biti skuhani ručak, doručak u krevet, draga ja ću danas prošetati psa, hladno je i pada snijeg – ti ostani u krevetu … Također, super je kad znate da vaša draga osoba taj dan planira neki posao koji joj baš nije drag, poput brisanja prašine (u tim situacijama smijete pogledati u partnerov planer) i onda lijepo umjesto nje, dok još nije došla kući, napravite posao ili zadatak. Možete iznenaditi partnera dočekavši ga nakon posla ili pod pauzom za ručak ako vam je to izvedivo. Ili možete ostaviti poljubac ili post-it na ogledalu u kupaonici, ubaciti porukicu u torbicu ili aktovku, poslati duhovit ljubavi sms/mms (mora biti iz vaše glave, ne s interneta). Takve stvari stalno radimo u početku veze, no one su vrlo važne čak i nakon 50 godina braka jer time dajemo partneru do znanja koliko nam je važan. A i nama partnerova reakcija neminovno izmami osmjeh na lice i osjećamo se super.

Zahvalni smo jer …

Razgovor u odnosu je iznimno važan jer pomoću njega dijelimo sebe s nama dragom osobom. Stoga svaki dan imajte određeno vrijeme posvećeno ničemu drugome nego razgovoru. Bez upaljenog TV-a, možda uz neku ugodnu glazbu, ponekad u kadi punoj tople mirisne vode, u krevetu nakon seksa, u jutro nakon buđenja, navečer prije spavanja. Nađite nešto što odgovara vama i vašem partneru i pričajte o sebi. Možete krenuti od onog klasičnog kako ste proveli dan ili što imate u planu taj dan. No, pazite da se to ne pretvori u žalopojku kako vam je život težak. Naravno, ispričajte neku situaciju koja vam je stresna ako se dogodila, no tu stanite.

Dajte partneru da vam bude oslonac i pruži vam podršku, no nemojte istresti svoj stres na njega. Umjesto toga možete nabrojati 5 sretnih trenutaka u danu i recimo 2 loša da se rasteretite. Pričajte o nekim svojim zajedničkim sjećanjima koja su vam posebno draga. Pričajte nešto što vas uzbuđuje i vodi prema seksu. Pričajte o zajedničkim planovima, planirajte vikend, godišnji, putovanja. Uživajte u zajedničkom vremenu i povezujte se, radite na svojoj bliskosti zapravo ne radeći ništa. I na kraju obavezno recite jedno drugome na čemu ste posebno zahvalni ovom danu koji je prošao, na kojim ljudima, događajima, postignućima. Na taj način slavite i svoju ljubav i same sebe te se učite, ako vam je to sada strano, kako biti sretan neovisno o lošim financijskim, možda zdravstvenim prilikama i slično.

Da bismo slavili ljubav nije nam potreban novac pa čak niti zdravlje. Potrebno nam je da se osoba koja se nalazi uz nas osjeća posebnom zbog nas i da se mi osjećamo posebnima zbog nje.

Izvor: Insideout.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije