Saša Kralj i Marijan Turk na međunarodnom natjecanju zračnim oružjem

>> Saša Kralj i Marijan Turk na međunarodnom natjecanju zračnim oružjem

U Münchenu od 29. do 31. siječnja održano je međunarodno natjecanje zračnim oružjem. Na ovo snažno natjecanje, na kojem sudjeluje veliki broj zemalja, nastupili su i strijelci iz Hrvatske među kojima i jedan dio putnika na Europsko prvenstvo u Arnhemu. Prvoga dana natjecanja nastupili su juniori u svim disciplinama te seniori zračnom puškom i seniorke zračnim pištoljem.



Iz SK ALZAS Saša Kralj kao natjecatelji, a Marijan Turk, njegov trener ušli su u elitni krug Hrvatskog streljaštva. Naime, oni su bili jedni od predstavnika koji su predstavljali Hrvatsku na jednom od najjačih natjecanja zračnim oružjem u Europi. Valja napomenuti kako je Hrvatsku predstavljalo 5 natjecatelja u programu zračni pištolj. Prvog dana u iznimno jakoj konkurenciji Saša Kralj je s 563 kruga osvojio 57. mjesto. Prvo mjesto je pripalo ruskom reprezentativcu s osvojenih 586 krugova.



Drugog dana natjecanja Saša je poboljšao svoj rejting i osvojio 49. mjesto, ispred njega je bio samo jedan hrvatski reprezentativac, Vlado Cindrić na 45. mjestu.

SK ALZAS je još jednom odlično predstavljao Hrvatsku i Međimurje, a dvojac iz SK ALZAS-a vrlo su zadovoljni rezultatima, a da se teži bolje svakako stoji i nadalje. Kako kaže trener Marijan Turk vrlo je važno da se odlazi na mnoga brojna, jaka natjecanja gdje se ”kali” iskustvo i probija trema. Ako bude prilike ići će se i na ostala natjecanja, a ovdje svakako zahvaljuju predsjedniku SK ALZAS i direktorima zaštitarske tvrtke Alzas Alarms Miroslavu Petroviću i Franji Brkinjaću koji su im financijski pripomogli oko smještaja, jer samo je dio platio Streljački savez Hrvatske.

Najbolji putuju u Solin

Održano je županijsko natjecanje zračnim programom u Čakovcu. Svi koji su ispucali normu izborili su plasman na prvenstvo Hrvatske koje se održava u Solinu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije