Snijeg donio probleme u prometu – auti, kamion i bus sletjeli s ceste

Snijeg koji je u petak nošen jakim vjetrom padao u Međimurju najveće probleme izazvao je u prometu. U protekla 24 sata Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je ukupno 112 poziva.

Od toga je 44 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji. Od događaja izdvajaju dojave o nekoliko prometnih nesreća. U 13:49 stigla je dojava o prometnoj nesreći na D20 kod Svetog Križa. U slijetanju osobnog vozila s ceste nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta.

U 15:42 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na D3 u Nedelišću kod pošte. U sudaru dva osobna vozila nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta. ŽC 112 Čakovec nešto poslije 16 sati zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na D209 u Štrukovcu. Pri slijetanju vozila s ceste došlo je do prevrtanja. Nastala je materijalna šteta, a osobe u vozilu nisu zatražile medicinsku pomoć.

U 20:34 stigla je dojava o prometnoj nesreći na LC 20060 Prelog – Otok. U slijetanju kamiona s ceste vozač kamiona zadobio je lakše tjelesne ozlijede. Čitatelji nam javljaju kako je na cesti između Cirkovljana i Draškovca s ceste izletio autobus koji je prevozio školarce. Na sreću ozlijeđenih nije bilo.

Osim vozačima, snijeg je prouzročio probleme i pješacima. Zbog padova na snijegu te prijeloma i ozljeda ruku i nogu pomoć Hitne medicinske pomoći zatražio je veliki broj građana. Posla su imali i vatrogasci JVP Čakovec koji su odradili sedam intervencija na terenu.

Kako javlja ŽC 112 sve ceste u Međimurskoj županiji su prohodne, ali na mjestima ima ugaženog snijega. Na državnim cestama u Međimurskoj županiji na snazi su zimski uvjeti, a ukidanje istih očekuje se u prijepodnevnim satima. Od ponoći su ukinuti zimski uvjeti na autocesti A4, Goričan – Breznički Hum.

U protekla 24 sata u međimurskom kraju palo je između 15-30 cm snijega. Prognostičari za danas najavljuju smirivanje vremena te postupno razvedravanje. Jutra će u narednih nekoliko dana biti vrlo hladna. Nove snježne oborine moguće su već početkom idućeg tjedna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije