OŠ Podturen-domaćin 1.županijskog natjecanja iz juda

>> OŠ Podturen-domaćin 1.županijskog natjecanja iz juda

Osnovna škola Podturen bila je domaćinom županijskog natjecanja u judu, po prvi puta organiziranog u Međimurskoj županiji u petak, 23. siječnja 2015. Kao atraktivna i relativno nova sportska disciplina u našoj županiji našla je svoje poklonike među učenicima svih dobnih skupina Osnovne škole Podturen koji imaju mogućnost treniranja juda kao izvannastavne aktivnosti jednom tjedno u dvorani opremljenoj specijaliziranim strunjačama – tatamijima.

Sam događaj bio je otvoren pozdravnim govorom ravnateljice OŠ Podturen, Marijane Cerovec i svečanim postrojavanjem ekipa. Na natjecanju su snage odmjerile dvije muške ekipe od po deset članova raznih težinskih kategorija i to dvije škole: škole domaćina i III. Osnovne škole Čakovec.

Škola iz Čakovca je u tijesnoj pobjedi izborila zlatne medalje i odlazak na državno natjecanje u Kaštel Sućurac u mjesecu ožujku. Ekipi Osnovne škole Podturen pripale su srebrne medalje u sastavu: Ivan Salaj, Leon Kolarić, Patrik Jambrović, Karlo Jambrović, Josip Bogdan, Igor Crnčec, David Kovačević, Karlo Beličanec, Luka Andrašec i Mihael Novak uz trenericu Kseniju Vabec.

U zanimljivim borbama sudio je međunarodni sudac i član hrvatskog i međunarodnog judo saveza, Slaviša Bradić, k tome autor priručnika Judo tehnike za djecu i koordinator projekta Judo u škole. Uz njega na ždrijebu bio je Karlo Lacković, sudac i trener juda iz Svete Nedjelje te članovi Judo kluba Zrinski iz Čakovca, Goran Karamarković i Robert Vidović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije