Koje su blagodati aromamasaže?

Iza nas je blagdansko razdoblje kada je većina nas uživala u većim količinama hrane i pića, zakoračili smo u novu kalendarsku godinu u mjesec siječanj, mjesec za koji je poznato da je najdepresivniji mjesec u godini.

Polako se vraćamo svojim radnim obvezama, svakodnevnim životnim izazovima koji nam donose stresno stanje za naš organizam.

Poznato je da stres kao i konzumiranje nezdrave hrane stvara kiselo stanje u našem organizmu. Kako ljudsko tijelo stari, tako akumulira toksine u tkiva. Akumulirani toksini oslabljuju energiju tijela što utječe na slabo zdravlje, nastanak degenerativnih bolesti i alergija.

Aromatične molekule eteričnih ulja, ukoliko ih apliciramo na tijelo bit će upijene u krvotok, što pomaže tijelu umanjiti unutrašnju kiselost. Aplikacijom eteričnih ulja tijelo se čisti od teških metala i neprobavljene hrane koja truje našu krv. Nakon čišćenja tijelo ojača, a posebno se oporavlja jetra.

Najčešći i najučinkovitiji oblik aromaterapeutskih tretmana aplikacije eteričnim uljima je aromamasaža. Tijekom masaže eterična ulja razrijeđena u baznom ulju kroz kožu ulaze u naš krvotok odnosno tjelesni sustav. Zavisno o tipu kože klijenta, kao i cilju odnosno vrsti problema koji tretiramo, odabiremo bazno ulje u kojem smo razrijedili odabrana eterična ulja. Mješavina baznog i eteričnog ulja nanosi se na kožu klijenta ritmički ujednačenim pokretima. Djelujući direktno na tijelo, paralelno se balansira čitavo biće klijenta, usklađujući energije uma, duha i emocija. Zavisno od kemijskog sastava, eterična ulja mogu djelovati umirujuće ili stimulirajuće.

Učinci aromamasaže na tijelo i um su višestruki; poboljšava se cirkulacija, regulira krvni tlak, stimulira limfa, potiče detoksikacija organizma, regulira se probava, jača imunosustav, olakšava bolove, bolne menstruacije, glavobolje, stvara osjećaj zadovoljstva, reducira stres i postiže duboka relaksacija. Današnja medicina sve više prihvaća ovu tehniku jer su ispitivanja pokazala izvrsne rezultate čak i u liječenju Alzheimerove bolesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije