Kričkina snaha tri godine primala plaću, a nije dolazila na posao

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1955. i 1950.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.

– Okrivljenog 60-godišnjaka se tereti da je 1. prosinca 2008. kao predsjednik uprave dioničkog društva, na traženje okrivljene 65-godišnjakinje, sklopio ugovor o radu s njenom snahom za radno mjesto komercijalista u tom društvu, temeljem kojeg je ona tijekom više od tri godine primala plaću i ostvarivala sva prava iz radnog odnosa, iako uopće nije dolazila na posao niti je obavljala bilo kakve poslove iz ugovora o radu, čime joj je pribavljena nepripadna imovinska korist u iznosu od preko 230.000,00 kuna – navodi u priopćenju ŽDO u Varaždinu.

Iako se ne navode imena i prezima ljudi protiv kojih je podignuta optužnica, neslužbeno doznajemo da je riječ o bivšim čelnicima propale međimurske tvtke MTČ – Tvornica čarapa, Ivanu Krajačiću i Darinki Krička. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv Kričke jer se nalazi u bijegu, a njeno boravište je nepoznato te je na snazi međunarodna tjeralica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije