Prosinac u Tehničkoj školi Čakovec

Za prosinac se kaže da je mjesec darivanja, veselja i obiteljskih blagdana. Tako se i u TŠČ-u u prosincu uvijek osjeti dodatan dašak topline i ljubavi…

Tradicionalno nas je na početku mjeseca posjetio sveti Nikola i donio darove djeci djelatnika. Doček ne bi bio potpun da nije bilo naše dramske družine koja nas tim povodom uvijek razveseli odličnim scenskim prikazom. U holu Škole uz božićnu je jelku, okićenu ručno izrađenim ukrasima od bakrene žice, sazidan i kamin. Iako je ognjište bilo virtualno, sa skrivenim računalom koje je na zaslonu prikazivalo vatru i preko zvučnika reproduciralo zvukove pucketanja vatre, kad smo sjeli na jastuke uz kamin, nekako je bilo toplije.

U prosincu je završilo 1. natjecanje u kristalnom rastu u kojem se natjecalo preko 400 kristalografa iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, među kojima i ekipa naše Škole. Erik, Tomislav i Hrvoje uzgojili su prekrasan kristal od modre galice.

Dobar rezultat zabilježili smo i u sportu. Naši su nogometaši Školskog sportskog društva “TŠČ” osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju.

O posjetu Muzeju Međimurja piše Ružica Marković: “Moj razred, 1.TG u prosincu je posjetio Muzej Međimurja Čakovec. Vodili su nas profesor Markus Pilić i knjižničarka Sanja Novak. Lagano smo prošetali do Muzeja u Perivoju Zrinskih. U Muzeju smo pogledali zanimljiv dokumentarac o Nikoli Zrinskom VII. i razgledali izložbu o njemu. Na kraju smo se podijelili u nekoliko skupina i dobili zanimljive teme o viđenom na temelju kojih moramo napisati seminarske radove.”

Za kraj polugodišta, učenici i djelatnici počastili su se jabukama koje je za sve osigurala Škola. Osim što smo se zasladili, ovo je bila prilika da se na satu razrednog odjela podsjetimo na prednosti konzumiranja jabuka u zdravstvene svrhe i priča o jabuci kojih zaista ima napretek.

S krajem godine međimurska podružnica Hrvatske obrtničke komore obilježila je 20-godišnjicu svog rada, pa je tim povodom nagradila najbolje u više kategorija. Za izniman doprinos razvoju obrtništva i strukovnog obrazovanja Komora je povelje dodijelila i nama – Tehničkoj školi Čakovec, kao i našem ravnatelju Draženu Blažeki.

Iako mnogi misle da su tijekom praznika škole puste, u Tehničkoj školi Čakovec nije tako! Započeli su soboslikarski radovi u knjižnici i u učionicama, od kojih su neke dobile i novi namještaj. Kupljeni su novi garderobni ormarići, tako da će svaki učenik imati svoj ormarić (koji će s njihove unutarnje strane možda oblijepiti fotografijama svojih profesora, svojih simpatija, dečki ili djevojaka, napuniti ih knjigama i nastavnim materijalom ili nečim sličnim).

U novu godinu ušli smo i s računalom i projektorom u baš svakoj od tridesetak učionica i laboratorija, čime naša nastava još više dobiva na kvaliteti. Postajemo e-škola u svakom pogledu. (TS)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije