Centrometal bez finala kupa

U susretu polufinala Kupa Hrvatske momčad Mladosti Marine Kaštele svladala je Centrometal 3:0 i ušla u finale kupa.

Početak susreta počeo je u dominaciji međimurske momčadi. Poveli su 3:0, pa 4:1. Odličnom igrom u svim elementima Centrometal je kontrolirao rezultat, vodili su 11:7. Dalmatinci su se približili na poen zaostatka kod 15:14, no potom Centrometal stječe opet veliku prednost od 20:15. Do tada su zaustavili glavne uzdanice Kaštelana Šestana i Vinceka i bili blizu dobivanja seta. Nakon promjene Mladost dva puta blokom zaustavlja igrače Centrometala. Potom ipak prolaz Demirovića za 21:18. Od tada do kraja seta Međimurci ne uspijevaju osvojiti niti poen, a Mladostaši čak sedam. Čak tri uzastopna poena na servisu, pa pogreška sudaca koji su dosudili da je lopta dirala strop dvorane iako nije i sve se okrenulo na stranu Mladosti. Završilo je 25:21.

Početkom drugog seta poveo je Centrometal 5:4. No Mladostaši sada više nisu igrali u grču i ubrzo su preokrenuli rezultat. Poveli su tri poena prednosti i to održavali do kraja seta koji je završio 25:20. Centrometal nije uspijevao servisima ugroziti protivnika te su Kaštelani često bili u napadu u poziciji jedan na jedan što su uspješno rješavali. Na drugoj strani nije bilo tako, poneka greška igrača Centrometala stvarala je prednost protivniku.

Isto je nastavljeno i treći set. Od početak izjednačeno, a onda opet Mladost bolja. Sredinom seta se odvajaju na pet poena prednosti i tu jesusret odlučen.

OK MLADOST MARINA KAŠTELA – OKM CENTROMETAL 3:0 (21,20,15)
Dvorana Gimnasium u Rovinju, gledatelja 150
Suci : Rajković (Rijeka), Poropat (Rovinj)
OK MLADOST MK : Višić, Tomić, Šarčević, Glaurdić, Đirlić, Corsini, Giljanović, Šćerbakov, Šestan, Pervan, Sabljić (trener Rančić)
OKM Centrometal : Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Kopačević, Posavec, Kurteš, Novak, Stanković, Demirović (trener Kirić)

Trener Jadranko Kirić: “Šteta. Vjerovali smo da možemo do finala. Odlično smo ušli u utakmicu, imali pred kraj prvog seta pet prednosti, no to prosuli. Malo je tu nedostajalo i sreće. Nakon toga se sve okrenulo kako to obično i biva. Kasnije su Kaštelani dobili sigurnost koju mi više nismo imali. Nemam što zamjeriti momcima, htjeli su, no ovo nije bio očito naš dan.”

U drugom polufinalu zagrebačka Mladost bila je bolja od domaćina Rovinja 3:1. Tako će u subotnjem finalu igrati Kaštelani i Zagrebčani. Isti rasplet je i u ženskoj konkurenciji gdje su finale izborile također Kaštelanke i Mladostašice. Centrometal sad očekuje raspet finala. Ukoliko pobjede Kaštelani bit će treći, ako dobe Zagrebčani završit će kao četvrti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije